Hernia de disc este una dintre afecțiunile cunoscute de mulți pacienți, însă cu tratamentul adecvat, aceasta poate fi ameliorată la timp, astfel încât pacientul să nu aibă mult de suferit sau să nu se ajungă la operație. Așadar, hernia de disc este una dintre bolile care pot fi tratate,Ce trebuie să știi despre hernia de disc?tratamentul fiind atât pe bază de medicamente, cât și pe bază de fizioterapie. Iată câteva informații utile despre această afecțiune întâlnită la un număr din ce în ce mai mare de persoane.

Ce este hernia de disc și cum poate fi aceasta diagnosticată?Despre hernie de disc ai auzit probabil de multe ori în jurul tău, pentru că este una dintre afecțiunile extrem de des întâlnite. Această afecțiune apare ca urmare a comprimării unui nerv de către un disc intervertebral deteriorat, iar dacă durerea și inflamația nu se ameliorează într-o anumită perioadă de timp, poate fi nevoie de tratament medicamentos sau chiar de operație, în cazurile mai grave.

Hernia de disc provoacă dureri în partea inferioară a spatelui, dureri care pot răspunde în zona picioarelor, a umerilor sau a brațelor. În cele mai multe situații, hernia de disc apare la nivelul vertebrelor lombare, însă poate fi vorba și despre hernie de disc apărută la nivelul vertebrelor cervicale, aceasta provocând dureri de umăr și braț.Pentru diagnosticarea acesteia, este nevoie de un examen de neurochirurgie realizat de un specialist neurochirurg.

Cine este expus riscului de hernie de disc?

Există persoane care prezintă un risc mai crescut de a suferi de hernie de disc decât altele. Printre acestea, se numără persoanele cu vârsta cuprinsă între 30 și 55 de ani, persoanele care desfășoară o activitate profesională care le expune la eforturi repetate asupra coloanei vertebrale, cei care petrec mult timp pe scaun, dar și persoanele care realizează activități sportive intense. Totodată, și persoanele sedentare, cele înalte sau cele care adoptă o postură proastă, femeile însărcinate și persoanele care au o predispoziție familială în acest sens pot avea de-a face cu această afecțiune.

Poate fi hernia de disc prevenită?

Există și măsuri pe care pacienții le pot lua pentru a preveni apariția herniei de disc, iar printre acestea se numără adoptarea unei poziții prin care să fie evitată presiunea puternică pe o parte a discurilor, întărirea spatelui și a abdomenului prin înot regulat, prin ciclism sau prin exerciții abdominale sau o vigilență crescută în cazul apariției unor prime semne de durere de spate.