Te afli într-o relație, dar nu ești convinsă că este bărbatul potrivit pentru tine? Încerci să “citești” ce se întâmplă cu voi, între voi, înțelegi reacțiile lui, comportamentul vis-a-vis de tine în anumite situații, dar încă te întrebi cine este și încotro se îndreaptă relația?

  Ți-a propus să vă mutați împreună, dar te gândești dacă este persoana potrivită pentru a face acest pas, un pas care, în mod normal, ar trebuie să fie premergător căsătoriei.

           Femeile tind să analizeze foarte mult comportamentul unui bărbat înainte de face următorul pas în relație. Perfect normal și, precaut, am adăuga! În special dacă numărul persoanelor care au dezamăgit-o în trecut este mare. 

        Numărul celor care se despart sau divorțează este mai mare decât cel al persoanelor care rămân împreună pentru o veșnicie.         Rata divorțurilor crește pe zi ce trece, pe an ce trece. Nu o spunem noi, ci statisticile oficiale. Una din patru căsătorii eșuează, făcându-și apariția divorțul, spre deosebire de anii ‘90 când una din șase căsătorii se finaliza prin divorț. 

          Așadar, rata divorțurilor în 1990 era de 16%, în timp ce în 2020 am ajuns la peste 28%. O creștere îngrijorătoare. Suferință grea, dar și mai grea când sunt implicați copii. 

            Cum ar fi dacă, la apariția acestei idei sfâșietoare, de a divorța, ne-am gândi cum să rezolvăm problemele? Cum ar fi să vedem mai întâi partea bună a celuilalt, calitățile lui? Cum ar fi să-i acceptăm defectele, măcar să încercăm să o facem? Lumea ar fi mai frumoasă! Copiii ar crește armonios. Sechelele la vârsta adultă din acest motiv nu ar mai exista. Cu toții am fi mai fericiți, pentru că am învăța să fim mai fericiți.        Probabil că aici, s-ar aplica ce a spus jurnalistul Inigo Dominguez ‘eram fericiți, dar nu știam’.

       Cum îți dai seama că este “the one”?

      Se spune că intuiția femeilor este de neegalat. Și, nu vorbim doar despre relațiile romantice, ci despre orice aspect al vieții. Doar că, pe plan romantic, ele tind să nu asculte această intuiție, care, probabil, este vocea sufletului unită cu vocea rațiunii, și a cărei formulă nu dă greș. 

          În încercarea de a înțelege dacă este persoana potrivită pentru tine, te întrebi uneori ce face un bărbat când este atras de o femeie, și dacă această atracție poate fi menținută o perioadă foarte lungă de timp, până la sfârșitul vieții. Dar, începutul este început. Trebuie să analizezi ce se întâmplă ulterior. 

       Având în vedere că oamenii sunt diferiți, este clar că și bărbații sunt diferiți. Fiecare se manifestă altfel când este atras de o femeie. Sunt bărbați care sunt deschiși, direcți, care nu stau pe gânduri. Pur și simplu, acționează. Sunt bărbați care, din anumite cauze emoționale, acționează după ce analizează mult timp.                 

        Dar, să spunem că ați trecut peste faza de început, când atracția este la nivel extrem de intens, sau cel puțin așa ar trebui să fie. 

       A trecut o perioadă de când sunteți împreună și te gândești dacă este bărbatul potrivit pentru tine. Cum îți dai seama? Noi te ajutăm și îți spunem câteva semne care ar putea să-ți confirme că este alesul.

  • Te susține emoțional

        Când ai o problemă sau când nu știi nici tu ce simți referitor la unele situații de viață, el încearcă să descopere împreună cu tine. Este lângă tine în orice moment.    

  • Înțelege că ești diferită, și nu încearcă să te schimbe

      Te ajută să te accepți așa cum ești, te acceptă așa cum ești, discută cu tine despre planuri, visuri, și te ajută să realizezi dacă este ceea ce-ți dorești să faci cu adevărat. 

  • Simți că poți avea încredere în el

       Oriunde ar fi, nu te îndoiești de el. Știi că este acolo și că te poți baza pe el, orice ai face. Că îți este ușor sau greu, el este acolo.

  • Când ești lângă el, te simți “acasă”

         E vorba despre sentimentul acela care te face să te simți bine când ești lângă el, simți că acolo este locul tău. Simți că nu vrei să pleci. Ești liniștită în preajma lui.

  • Vă împărtășiți hobby-urile, pasiunile

     Un aspect foarte important. O relație, în special de lungă durată, este întreținută de petrecerea timpului liber împreună, iar dacă hobby-urile nu sunt aceleași sau, măcar o parte din ele, vă veți simți frustrați că veți face ce nu vă place.

  • Poți să fii tu lângă el

         Nu îți este teamă să spui sau să faci ce îți place. Vei fi deschisă, vei fi tu, exact ca atunci când nu te vede nimeni.

  • Te ajută să vezi partea bună a lucrurilor de fiecare dată

        De câte ori te confrunți cu o problemă sau o situație neplăcută, te va ajuta să o rezolvi și să vezi partea bună. Pentru că, fii convinsă, întotdeauna există o parte bună în orice. Gândește-te că acea situație sau problemă te va ajuta să crești personal. 

  • Priviți spre același viitor

   Viziunea asupra vieții este aceeași. Planurile sunt aceleași. Visurile, de asemenea. Reprezentați o prioritate unul pentru celălalt.

  • Certurile nu înseamnă finalul relației

   Multe cupluri aleg să se despartă din cauza unor certuri, de multe ori neînsemnate. Nu încearcă să găsească o rezolvare. Sau nu reușesc să treacă peste. Preferă să caute altă persoană, uitând că fiecare are defecte. Greșim că nu scoatem în evidență calitățile omului de lângă noi. Foarte mult.

        Dezamăgirile în dragoste te determină să privești cu atenție tot ce se întâmplă într-o relație. Este firesc să ne punem tot soiul de întrebări cu privire la bărbatul de lângă noi. 

          O relație se construiește din cărămizi. Multe. Acestea se pot prăbuși. Mereu. Cu fiecare nivel. Însă depinde de noi dacă vrem să le ridicăm pe aceleași și să le facem din nou loc peste celelalte, sau trecem la altă construcție, de la capăt, o construcție care poate fi ucigătoare pentru noi, ca ființe. 

       Nu uita, fiecare partener are vina lui, și atunci, stă în puterea noastră să încercăm să schimbăm lucrurile. 

        Specialiștii de la edukiwi.ro îți oferă ghidare, practică și sprijin și îți propun mini cursuri, cursuri experiențiale, cu diferite tematici, în zona relațiilor, care te ajută să îmbunătățești comportamentul față de partener, modul de abordare a acestuia. 

          Sunt altfel de cursuri, care pun accent pe realitatea din zilele noastre și care îți propun o serie de strategii adaptată fiecărei personalități. Cu ajutorul lor s-ar putea să primești răspunsul la întrebarea din titlu ‘Cum știi că este bărbatul potrivit pentru tine?’.