O problema majora a sistemului educational romanesc este faptul ca accesul la educatie este extrem de limitat in anumite regiuni. Unele institutii scolare din mediul rural nu dispun efectiv de conditiile decente pentru ca elevii sa participe la orele de curs in mod corespunzator. In Romania jumatate dintre institutiile de invatamant din mediul rural inca mai au toaleta in curte si doar 7 din 10 copii merg la scoala.

Astfel, Asociatia Bookland a decis inca din toamna anului trecut ca poate sa contribuie la schimbarea acestei situatii. Sub motto-ul „Ȋmpreuna construim oameni„, fara sa dispuna de vreo linie de finantare, Bookland s-a bucurat de implicarea a peste 50 companii care sustin renovarea scolilor din mediul rural prin produsele si serviciile proprii.

Sponsorii care au oferit donatii pentru renovari au contribuit cu diverse ajutoare precum materiale de constructii, echipamente IT, mobilier, recuzita scolara si sume de bani.Bookland a reusit astfel sa asigure conditii decente in scolile din mediul rural pentru 7 institutii de invatamant din: Calarasi, Vaslui, Botosani, Neamt si Suceava.

Doneaza si tu pentru renovarea scolilor din mediul rural!

Proiectul Bookland nu se opreste aici! Asociatia isi propune sa ajunga la cat mai multe scoli din mediul rural care au nevoie de renovare, pentru ca elevii sa invete intr-un mediu adecvat si prietenos in care sa fie motivati de imprejurari si dotarile moderne.

Daca vrei sa te implici si sa fii partener, poti dona si tu o parte dintre produsele sau serviciile firmei tale care sa contribuie la renovarea acestor scoli. Intra in contact cu unul dintre reprezentantii Asociatiei Bookland sau doneaza / redirectioneaza indivfidual impozitul pe profit sau venit / completand formularul 230 sau declaratia unica AICI.

Despre Bookland si celelalte proiecte ale lor

Printre paginile unei carti, ne putem cufunda cu usurinta in viata personajelor fictive, avem ocazia de a afla lucruri fascinante despre o cultura cu totul diferita de a noastra si putem, de asemenea, sa invatam zeci de cuvinte si fraze nemaiauzite, sa experimentam o serie de emotii si sa dobandim noi abilitati si cunostinte.

Datorita potentialului de invatare, efectele cititului asupra dezvoltarii tinerilor sunt vaste. Ca atare, importanta lecturii pentru tineri nu poate fi subestimata, fiind o activitate care stimuleaza dezvoltarea sociala si cognitiva a acestora, precum si bunastarea si sanatatea lor mintala.

 • Tehnici de vanzare
 • Finanate si economie
 • Management si leadership
 • Marketing si branding
 • Marketing online
 • Resurse umane
 • PR si comunicare
 • Idei de afaceri
 • Interviuri antrepenori de succes
 • Povesti despre afaceri de succes
 • Tehnici de vanzare

  Tehnici de vanzare

Tehnici de vanzare

Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

 • Cum sa fii un lider eficient

  Cum sa fii un lider eficient

Cum sa fii un lider eficient

Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

 • Cum sa fii un lider eficient

  Cum sa fii un lider eficient

Cum sa fii un lider eficient

Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

 • Instrumente creative pentru reclame virale

  Instrumente creative pentru reclame virale

Instrumente creative pentru reclame virale

Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

 • Marketing online

  Marketing online

Marketing online

Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

 • Resurse umane

  Resurse umane

Resurse umane

Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

 • PR si comunicare

  PR si comunicare

PR si comunicare

Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

 • Start afacere

  Start afacere

Start afacere

Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

 • Start afacere

  Start afacere

Start afacere

Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

 • Start afacere

  Start afacere

Start afacere

Numele tau (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Aceasta convingere serveste drept baza scopurilor asociatiei Bookland, infiintata din dorinta de a-i ajuta pe tineri sa redescopere dragostea pentru lectura. Si pentru ca cititul dezvaluie o lume imensa cu nenumarate posibilitati, Bookland desfasoara o serie de activitati pentru a le arata tinerilor cum lectura este un mediu ideal de a dobandi cunostinte, de a se pierde in fantezie si de a-si exprima creativitatea.

Povestea Bookland a inceput in 2011, pe vremea cand era doar un targ urban de carte la mall. Targul de carte a devenit unul mobil, transformandu-se intr-o caravana nationala activa timp de peste 600 de zile, care a vizitat anual peste 40 de orase.

Scopul lor principal este de a-i indruma pe tineri sa descopere satisfactia oferita de o carte buna si de a-i incuraja sa vada cititul ca pe o placere, si nu ca pe o constrangere. Astfel, Bookland organizeaza Conferinte si Tabere in acest sens, prin care incurajeaza generatia tanara sa isi atinga visurile prin fortele proprii, punand accentul pe educatie.

Pana acum, Taberele Coolturale au trecut prin 7 editii, iar Conferintele Bookland Evolution au avut peste 100,000 tineri participanti si 2,000 speakeri care le-au oferit cele mai bune sfaturi si recomandari.

Conferintele Bookland Evolution

Inca din 2011, de la organizarea Caravanei nationale de carte, Conferintele Bookland Evolution au avut ca participanti 1 milion de liceeni si studenti din 25 orase, incurajand dezvoltarea lor personala prin intermediul celor 200 speakeri care se alatura acestui proiect anual. Aceste conferinte se tin in fiecare miercuri sau joi, intre orele 09:30-13:00 si gazduiesc 7 speakeri diferiti in fiecare oras.

Mai mult, platforma inPractica.ro este o extensie a Conferintelor Bookland Evolution, care vine in ajutrul tinerilor in cautare de oportunitati de practica. Complet gratuita, aceasta platforma ii ajuta pe tineri sa gaseasca programe de internship, traineeship, part-time jobs si voluntariat pentru a-i sustine in procesul lor de perfectionare al abilitatilor, prin capatarea de noi cunostinte practice si definirea obicetivelor de viitor.

Pentru mai multe detalii despre aceste conferinte, urmareste Traseul Conferintelor Bookland Evolution 2020 aici.

Taberele Coolturale – “Cel mai inteligent mod de a te distra!”

Din pacate, sistemul educational romanesc nu a adus schimbari asupra metodelor de transmitere a informatiei catre elevi, pastrandu-si structura de zeci de ani si nereusind sa se adapteze asupra trecerii dintre generatii. Astfel, elevii prezinta dezinteres si ajung sa vada educatia ca pe o obligatie a varstei pe care trebuie sa o respecte pe parcursul anilor scolari.

Aici intervine Bookland, care le vorbeste tinerilor despre o altfel de cooltura, prin activitati in care distractia si educatia sunt dependente una de cealalta.

Prin intermediul acestor tabere, Bookland urmareste sa le arate tinerilor cum pot combina distractia si educatia prin workshop-uri si lectura zilnica.

Taberele Coolturale Bookland sunt, asadar, un concept unic, care prezinta o versiune moderna a taberelor de odinioara, bazate pe activitati educative si distractive, construite intocmai pe preferintele tinerilor de astazi atrasi de activitati “cool”, de unde vine si numele.

Aceste tabere se adreseaza copiilor cu varste intre 6 si 18 ani, fiind structurate diversificat: tabara „clasica” cu sport si drumetii in natura, excursii culturale, workshops si ateliere practice cu personalitati importante si, desigur, distractie cat cuprinde!

Copiii petrec 8 zile intr-una din cele trei locatii(Muntii Apuseni, Valea Lotrului, Chiojdu Buzau) si se implica in activitati care pun pe prim plan echilibrul dintre educatie si distractie!

Si pentru ca Portal Management apreciaza si incurajeaza actiunile Asociatiei Bookland, in deosebi implicarea acestora in renovarea scolilor din mediul rural, in incheiere i-am rugat pe reprezentantii Bookland sa ne raspunda la cateva intrebari legate de proiectul de renovare „Ȋmpreuna construim oameni„.  

Bookland a reusit sa renoveze un numar considerabil de scoli din mediul rural de cand a luat nastere aceasta initiativa. Exista un caz care v-a impresionat in mod special in decursul acestui proiect?

Sunt mai multe care ne-au atras atentia si in sens pozitiv si negativ. Pozitiv este cazul unei scoli din Vaslui unde am intalnit un domn director foarte implicat care a ajutat personal impreuna cu noi la dotarea si renovarea scolii sale. Inca o data ni se confirma ca omul sfinteste locul!

Ne-a mai impresionat cazul a doua scoli din Botosani unde mucegaiul era present in toate clasele, era aer nerespirabil iar in cealalata scoala lipsa ape potabile si menajere ni s-a parut ireala in secolul XXI.   

Ne puteti oferi cateva statistici actuale ale proiectului Bookland?

Am renovat 10 scoli de la sate din 8 judete ale tarii, avem peste 65 de parteneri in proiectul de renovare care ne sustin cu materiale, am adus zambetele pe chipul a peste  2500 elevi si cadre didactice si nedidactice care activeaza in cele 10 scoli renovate/dotate.

De ce ar trebui oamenii sa devina parteneri Bookland?

Pentru ca EDUCATIA este singura sansa a copiilor la un viitor mai bun indiferent de conditia sociala, pentru ca BookLand deruleaza proiecte concrete, cu rezultate cuantificabile si care aduc valoare adaugata societatii, pentru ca prin proiectele noastre motivam si impulsionam companiile si comunitatile locale sa se implice si sa dea inapoi societatii o parte din ceea ce primesc de la ea, pentru ca proiectele noastre ajuta la micsorarea riscului de abandon scolar in mediul rural, pentru ca e minunat sa faci fapte bune!