Din pacate, hartuiala nu este un secret nici pentru femeile de afaceri. Este trist, dar este un lucru care devine parte din rutina. Fie ca sunt facute comentarii nepotrivite legate de parti ale corpului, fie incercari de umilinta cu privire la maternitate, femeile sunt adesea tinta glumelor.

Iata cateva din spusele unor femei puternice, al caror anonimat va ramane pastrat:

  •  “Intr-un moment in care eram foarte implicata intr-un concept si extrem de entuziasmata de o idee creativa, seful m-a intrebat daca sunt la menstruatie. I-am raspuns ca vorbesc cu pasiune despre aceasta idee si ma implic pentru ca imi pasa cu adevarat. Dar l-am asigurat ca il voi anunta cand imi vine menstruatia, pentru a observa cat de emotionala pot deveni.
  • Am fost intrebata daca sunt la menopauza. Atunci cand un barbat preia controlul intr-o intalnire, este vazut ca fiind un lider. Cand o face o femeie, este vazuta ca fiind agresiva si obsedata de control… e de-a dreptul isterica! Sigur este la menopauza.
  • Cand aveam nu mult peste 20 de ani, directorul departamentului de Account Service din agentia de publicitate in care lucram a facut o gluma nesarata cu privire la parintii mei. Intr-un moment in care se considera foarte amuzant, a afirmat ca tatal meu (care este alb) sigur a cunoscut-o pe mama (care este de culoare) la un club de striptease sau la un show sexual. E ingrijorator si dureros ca un om cu asemenea educatie si putere face afirmatii de genul acesta. Este hartuiala la un alt nivel.
  • Aveam 22 de ani si lucram la o corporatie in domeniul PR. A existat un punct cand directorul m-a alergat efectiv in jurul mesei de cafea. Asta chiar reprezinta hartuiala. Ma tot dadeam la o parte, el se tot apropia, pana cand am deschis usa biroului, sa inteleaga clar ca nu exista nicio sansa sa se intample ceva. Nu mult dupa aceea, a incercat sa imi aranjeze o intalnire cu fiul lui. Pentru un moment m-am gandit ca as putea avea probleme daca refuz.