Se vorbeste dintotdeauna despre o cariera de succes si abia de curand se mentioneaza si costurile ascunse ale acesteia: o doza imensa de stres, la pachet cu efectele sale adverse, mentale, afective si fizice. In acest articol poti afla de ce e atat de importanta sanatatea mentala in raport cu parcursul profesional si cum poti avea grija de ea.

Sanatatea mintala iti afecteaza motivatia

Mai corect spus, sanatatea ta mintala iti defineste nivelul de motivatie. Daca starea ta mintala nu este optima, nu vei simti nici motivatia de a munci pe drumul catre succes.

O cariera de lunga durata, indiferent de domeniul in care se desfasoara, presupune o multime de provocari, de suisuri si coborasuri. Uneori, esecul vine la pachet cu disperare si cu senzatia ca ai fost infrant.

In aceste momente, o stare mentala puternica este cea care te ajuta sa iti revii si sa lupti in continuare. Acest gen de motivatie intervine numai atunci cand crezi in tine si numai daca mintea ta nu se lasa usor distrasa sau descurajata. Nu uita ca doar profesionistii motivati merg la serviciu in fiecare zi cu gandul ca ceea ce fac ei poate schimba lumea.



Sanatatea mintala iti influenteaza personalitatea

Mintea ta este cea care te defineste ca persoana. Unii oameni sunt pesimisti innascuti, altii sunt optimisti incurabili. Modul in care gandesti si mindset-ul tau general contribuie la formarea personalitatii tale.

Exista doua moduri in care te poti raporta la greutatile vietii: ca o oportunitate de invatare sau ca o infrangere. Oamenii de succes reusesc sa isi controleze gandurile si sa se recalibreze astfel incat sa gaseasca ceva bun in orice esec si sa se simta motivati sa continue chiar si atunci cand se simt invinsi.

Acest mod de a se pozitiona fata de greutatile vietii ii ajuta sa proceseze gandurile negative si sa le depaseasca in loc sa le internalizeze, iar asta reuseste sa le influenteze si personalitatea.



Incearca sa iti antrenezi mintea citind, facand psihoterapie si desfasurand tot felul de alte activitati care o tin activa.

Sanatatea mintala iti influenteaza focusul

Procentul de persoane care sufera de probleme de sanatate mintala este in permanenta crestere. Din pacate, sanatatea mintala inca este un tabu in multe locuri din lume, iar psihoterapia si suportul psihologic de specialitate nu sunt decontate de sistemele de asigurari de sanatate.

Problemele de sanatate mintala te impiedica sa functionezi la capacitatea ta maxima si te pot impiedica sa obtii rezultatele pe care le doresti. Manifestarile anxietatii sau depresiei iti pot distrage atentia de la lucrurile importante care tin de cariera si te pot face sa te simti gol, demotivat, lipsit de scop.

Pentru a te bucura de o cariera de succes este foarte important sa reusesti sa tratezi aceste probleme. Trebuie sa cauti ajutor, sa consulți un terapeut si sa iti schimbi mindsetul daca doresti sa progresezi si sa dai randament.

Sanatatea mintala iti afecteaza productivitatea

Este un lucru cat se poate de evident, pe care fiecare dintre noi il experimenteaza in viata de zi de zi. O cearta cu cineva apropiat iti umple mintea de ganduri fara nicio legatura cu serviciul si te impiedica sa iti indeplinesti sarcinile. La finalul zilei poti descoperi ca nu ai reusit sa realizezi nimic sau ca a fost nevoie de un efort constant ca sa reusesti, totusi, sa duci ceva la bun sfarsit.

Productivitatea este cruciala atunci cand vine vorba despre succesul in cariera. Din pacate, e imposibil sa fii productiv atunci cand, din punct de vedere mintal, esti suprasolicitat. Prin urmare e important sa deslusesti ce ai de facut pentru a depasi aceste provocari. Toate aceste argumente sunt suficiente pentru a demonstra cat de strans legate sunt sanatatea mintala si cariera. Asadar, nu uita sa ai grija de tine!