În trecut, platourile din lemn erau un semn al nobilimii. Mai apoi, pub-urile și restaurantele rustice au început să servească mâncare în platouri de lemn, pentru a păstra aspectul. Însă acum, platourile din lemn se adresează tuturor afacerilor care servesc mâncare.

Oamenilor le plac platourile din lemn. Chiar dacă este un material de bază, le oferă senzația de căldură și liniște pe care o adoră. Iar dacă mâncarea pe care o servești este așezată pe veselă din lemn (farfurii, platouri, etc.), oamenii o să revină. 

Dacă ești în căutarea unor platouri, tăvi din lemn de calitate, probabil te-ai confruntat cu diversele alegeri de pe piață. Din ce lemn să fie făcute platourile? Ce caracteristici trebuie să aibă?

Ce lemn să alegi?

Există platouri din lemn precum acacia sau bambus. Acestea sunt durabile și ușor de utilizat. Însă o opțiune populară și eficientă o reprezintă lemnul de fag.



Utilizarea de veselă din fag în domeniul HoReCa (sau orice domeniu în care se servește mâncare) are următoarele avantaje:

  • Fagul are fibre drepte care îi oferă o textură și un aspect elegant. Iar când vine vorba de platourile de lemn, aspectul este unul dintre cele mai importante aspecte.
  • Este puternic și durabil. Fagul este un lemn de densitate medie, fiind dificil de zgâriat și este rezistent la șocuri. Comparativ cu alte tipuri de material, platourile din fag nu se vor crăpa sau zgâria la fel de ușor. Astfel, platourile din fag sunt o investiție de durată care își vor păstra aspectul în timp.
  • Orice material din lemn se deformează când este în prezența apei prea mult timp și devine maleabil. Fagul nu face excepție. Pentru platouri în diferite forme, prelucrarea începe cu ținerea acestora la aburi pentru a putea fi ”modelate” în anumite forme. Apoi începe procesul de uscare, iar produsul finit este rezistent împotriva crăpării și deformării.
  • Sustenabilitate. Acest aspect nu influențează servirea în vre-un fel sau altul. Însă dacă afacerea ta are la bază acest lucru, lemnul de fag este o alegere potrivită. Totodată, în ziua de azi sunt tot mai multe persoane interesate de materiale ecologice și de păstrarea integrității mediului înconjurător. Astfel, unii clienți vor aprecia enorm acest aspect și sunt șanse mai mari să se reîntoarcă sau chiar să devină clienți fideli.
  • Lemnul și, de asemenea, fagul, este antibacterian.

Cum te pot ajuta cei de la Faboltray în alegerea platourilor potrivite

Încă din 2004, Faboltray se ocupă cu prelucrarea pieselor de veselă din lemn de fag. Aceștia au o gamă largă de produse, în special farfurii și platouri. Găsești platouri cu 1, 2, până la 6 compartimente, de diferite forme și dimensiuni (romb, frunză, pește, porc) sau chiar seturi de platouri pentru bucătărie.

Aceștia se ocupă cu seriozitate de prelucrarea fagului, pentru ca produsul finit să fie rezistent împotriva crăpăturilor și a zgârieturilor. Lemnul de fag este ținut la aburi timp de 3 zile, iar apoi este uscat până la un anumit procentaj.



Vrei să afli mai multe detalii despre cum platourile de fag vor crea efectul dorit pentru afacerea ta? Intră pe site-ul celor de la Faboltray și inspiră-te!