Corina Samfir este Cofondator si General Manager al clinicii de stomatologie Dental One. Cu o experienta relevanta in domeniul bancar, al managementului si business developmentului, este in masura sa dea cateva sfaturi din aria ei de cunostinte. Sa vedem ce ne povesteste ea atat despre Corina Samfir – omul, cat si despre Corina Samfir – profesionistul.

 

 • Corina, in primul rand vrem sa stii ca Portal Management este o sursa de inspiratie pentru performanta in afaceri. Drept urmare, te rugam sa ne spui ce anume te motiveaza pe tine. Ce te face sa mergi mai departe, orice ar fi?

Ma motiveaza  performanta in general si foarte mult performanta in domeniul medical, vreau sa aduc plus de valoare in domeniul meu de activitate si in viata celor dragi.

  • Spune-ne cate ceva despre inceputurile carierei tale.

Cu adevarat cariera mea a inceput la varsta de 16 ani, in Curtea de Arges, cand am avut primul job. Atunci curiozitatea si energia de adolescent ma faceau sa muncesc ore in sir, sa fiu atenta la cei din jurul meu, sa ma implic in orice activitate si sa nu resimt oboseala. Atunci am intalnit primul meu mentor, care era un antreprenor vizionar, ferm in orice decizie si care mi-a acordat incredere mai multa decat aveam eu in mine.

Cand am venit la facultate in Bucuresti, evident ca m-am angajat din primul an, si am inceput explorarea domeniul bancar. Aveam nevoie repede de job pentru a ma intretine, insa acum imi dau seama ca aveam o mare sete de cunoastere si dezvoltare profesionala, pe care din pacate nu o mai remarc la tinerii de aceeasi varsta. Dupa cativa ani, mi-am ascultat intuitia si dorinta de a merge in antrepenoriat.

  • Ai schimba ceva daca ai avea posibilitatea sa te intorci in timp? Consideri ca exista ceva ce ar fi trebuit facut in alt mod?

Nu as schimba nimic, a fost greu si provocator, insa fara toate acele experiente probabil nu obtineam aceleasi rezultate si nu as fi avut viziunea de acum. Poate mi-as fi acordat mai mult timp mie, putin mai mult timp alocat relaxarii, chiar mi-a fost straina o lunga perioada de timp.

 

 • Ai intampinat vreun obstacol in cariera ta? Daca da, cum l-ai depasit?

Obstacole?…apar in fiecare zi. Dar ce este interesant este ca dupa ce depasesti un obstacol care parea de nerezolvat, capeti mai multa energie si incredere si chiar motivatie. In ultimii ani am citit destul de mult si am pus accesat cursuri de dezvoltare personala si spirituala si cumva orice obstacol/provocare intampin nu ma mai afecteaza ca inainte, le iau ca pe simple experiente si trec mai departe.

 

 • Spune-ne cate ceva despre Dental One.

Dental One este primul meu copil 🙂 …asa imi spun prietenii. Este un business construit cu foarte multa pasiune si energie, pornit la un moment cand nu aveam suficienta experienta si succesul a venit din curaj si motivatia pentru performanta.

 

 • Cum a venit ideea fondarii Dental One? Ce anume te-a determinat sa mergi pe acest drum?

Ideea a venit de la Dr. Remus Stratulat, medic stomatolog, care voia sa faca performanta in domeniu si sa lucreze intr-un loc in care conditiile sunt premium si se folosesc cele mai bune materiale. A fost suficient sa-mi spuna si in 3 zile strategia a fost gata. Alaturi de Dr. Remus Stratulat si Dr. Adel Maasarani, profesionisti cu adevarat, am gasit energia si motivatia sa pornesc pe acest drum si am simtit ca in aceasta echipa putem depasi orice obstacol, si asa a fost.

 

 • Privind inspre viitor, care sunt previziunile tale in ceea ce priveste dezvoltarea Dental One?

Viitorul Dental One este frumos, pentru ca am construit o baza solida, am investit mult in fundatia acestei “case” si nu ne grabim. A evoluat rapid si ma bucur ca am reusit in primul rand sa construim o echipa medicala cu aceeasi viziune si sa ajungem la acei pacienti pentru care am construit Dental One, pacienti care pun pret pe sanatatea lor si doresc calitate, care isi doresc o experienta confortabila la dentist, care sunt foarte atenti la aspectul lor si doresc tratamente de estetica dentara si mai ales am ajuns peste hotare. Avem frecvent ocazia sa tratam pacienti din alte tari, care aleg sa petreaca 3-4 zile in Bucuresti, exclusiv pentru a-si trata problemele dentare la Dental One.

 

 • Cum se impaca viata personala cu cea profesionala? Alegi sa le delimitezi sau sa le imbini?

Nu prea se impaca in acest moment :).  Petrec destul de multe ore in clinica si o fac cu drag pentru ca dezvolt multe proiecte alaturi de echipa, inclusiv proiecte umanitare, care imi aduc multa bucurie. Un exemplu este campania “Ajuta-ne sa crestem zambete” care tocmai s-a incheiat si al carei scop a fost acela de a readuce zambetul unor adolescenti fara resurse materiale (unii din case de copii)  si cu probleme dentare grave.

 

 • Ce sfaturi i-ai da unui tanar antreprenor, aflat la inceput de drum? De ce anume are nevoie, in afara de curaj?

Are nevoie de echilibru, echilibru personal si de o echipa performanta. Parerea mea este ca indiferent de domeniu, de cat de mare este investitia necesara, putem gasi solutii, insa rezultatele vin doar  in echipa. Unii imi spun ca sunt naiva, avand atat de multa incredere in cei din jur, insa eu cred ca toti avem potential si il putem manifesta cu putin ajutor.

 

 • Care crezi tu ca este cel mai mare avantaj pe care il poate avea in Romania un intreprinzator?

Poate pare surprinzator, insa eu cred ca in Romania avem avantajul ca sunt multe oportunitati, aparute tocmai din faptul ca multe lucruri nu merg bine si nu au fost facute corect.

 

 • Dar care crezi ca este cea mai mare piedica ce este pusa in drumul antreprenorilor in Romania?

Legislatia stufoasa si pregatirea precara a angajatilor din institutiile de stat.

 

 • In final, te rugam sa ne lasi cateva cuvinte care te inspira. Acestea vor deveni “citatul Corina Samfir”.

Ma mandresc cu faptul ca indiferent cat de multe provocari voi intalni ele nu ma vor face sa renunt. Imi pastrez visul, indiferent cat de mare si greu de realizat este.