Intr-un restaurant, indiferent ca este in interiorul unui hotel sau este o afacere separata, mesele vor fi elementul central. La ele vor sta invitatii de la diverse evenimente, clientii care frecventeaza restaurantul cat sunt cazati la hotel. Aranjarea meselor din restaurante nu este dificila, ai nevoie de fete de masa pentru restaurant de cea mai buna calitate, in culori care sa reflecte cromatica brandului, cu o textura placuta si usor de folosit.

Ca orice material textil, si fetele de masa se vor spala imediat ce s-au murdarit, restaurantele au deja un program clar de igienizare si de intretinere. Pentru ca sunt foarte importante pentru igiena din restaurante, fetele de masa se vor spala suficient de des pentru a arata impecabil si a fi cat mai usor de inlocuit, la nevoie. Asta se intampla in conditii normale.

In pandemie insa, cand pericolul infectarilor este foarte mare in restaurante si activitatile se desfasoara sub semnul protectiei extreme, intretinerea acestor tesaturi este mult mai importanta. Daca pana in martie 2020 puteam folosi orice fete de masa pentru restaurant, din combinatii de bumbac si poliester, din poliester 100% sau din bumbac 100%, dupa acest moment critic singura varianta ramasa ar fi fata de masa din bumbac 100%.

Fetele de masa din bumbac 100% sunt cea mai buna alternativa la cele din poliester, daca vrem sa alocam un buget ceva mai mic pentru fete de masa putem sa ne orientam si spre cele care au si ceva poliester in tesatura, insa bumbacul trebuie sa fie predominant. De ce neaparat bumbac? Pentru ca se poate spala foarte usor si la temperaturi ridicate, pentru ca tesatura nu are de suferit la uscare sau la spalari repetate. Fata de masa din bumbac are rezistenta mare la uzura, poate fi folosita foarte bine luni intregi fara sa isi schimbe proprietatile si nu se decoloreaza rapid, pigmentii raman in tesatura fara probleme.



Pe de alta parte, tesaturile din bumbac 100% se vor igieniza mai bine, vom putea sa le curatam inclusiv cu substante pe baza de clor, daca sunt albe, bacteriile sau microbii vor disparea in acest fel si toata lumea va fi in siguranta. Bumbacul 100% este un material recomandat pentru fetele de masa pentru restaurant mai ales ca poate fi inclus in orice tip de tesaturi elegante si nu are probleme legate rezistenta la o uzura moderata, care apare oricum.

Intretinerea fetelor de masa in pandemie nu este complicata deloc. Trebuie sa schimbam programul de igienizare, sa le spalam cat de des putem, sa le schimbam foarte des si sa le inlocuim mereu cu unele perfect igienizate. Temperaturile de spalare trebuie sa fie cele mai mari suportate de respectivele tesaturi, daca este cazul si avem tesaturi albe putem folosi si produse diverse pe baza de clor pentru igienizare excelenta.

In afara de igienizarea prin spalare, fetele de masa ar trebui calcate la temperaturile maxime recomandate, dupa ce sunt spalate si uscate, pentru a elimina orice fel de bacterii sau microbi ramasi chiar si dupa spalarile obisnuite.



Peste fetele de masa, odata puse pe fiecare masa din restaurant, putem avea si protectii diverse daca nu vrem sa aiba loc contaminarea sau patarea rapida. Aici depinde de fiecare restaurant ce alegeri face si cum gestioneaza aceasta protectie.

Pe piata sunt multe firme care produc si vand fete de masa excelente pentru restaurant din bumbac 100% de calitate sau o combinatie de bumbac si poliester. Un exemplu este si firma Alpaca’s, care comercializeaza fete de masa decorative si obisnuite pentru restaurante.

Dupa ce gasiti firmele de unde va doriti sa achizitionati fetele de masa puteti sa discutati cu reprezentatii lor despre personalizare si despre cumpararea unui numar mai mare de fete de masa rezistente. Asa veti putea sa le schimbati foarte des, sa le spalati pe cele luate de pe mese si sa asigurati o igiena exemplara pentru restaurantul detinut. Asta e cel mai important in pandemie, daca vrei sa ai in continuare restaurantul deschis: sa poti intretine o igiena foarte buna si sa te adaptezi din mers in functie de recomandarile autoriatile si de situatia epidemiologica, de evolutia ei.

Si fetele de masa din bumbac chiar te ajuta sa nu ai nicio problema pe toata durata functionarii restaurantelor. Singura conditie este sa fii foarte strict in legatura cu selectia lor si cu igienizarea cat mai simpla si mai eficienta.