Mingea medicinala este utilizata inca din cele mai vechi timpuri sub forma de terapie de reabilitare. In general, aceste mingi din piele sau cauziuc, umplute cu nisip, au greutatea intre 0.5 si 15 kg ca si model, utilizatorii pot opta pentru un model de mince cu maner sau unul, dar exista si mingi medicinale care se pot utiliza in apa. Avantajul acestor accesorii fitness este ca pot fi usor de utilizat si au o durata lunga de utilizare.

Acelasi model de minge nu se poate folosi de un numar mai mare de persoane, deoarece fiecare persoana trebuia sa aleaga mingea in functie de propria sa greutate si pentru ce tip de exercitii o achizitioneaza.

Mingea medicinala este folosita cel mai des pentru reabilitare, cel mai des fiind intalnita in medicina sportiva. O alta intrebuintare a acesteia se regaseste si in antrenamentul copiilor pentru a-i ajuta sa isi depaeasca teama de exercitii cu greutati.

Sportivii utilizeaza acest tip de minge pentru consolidarea intreagii musculaturi, insa si pentru recuperare medicala. Este foarte des folosita deoarece nu pune nici o presiune pe articulatii, imbunatates echilibrul si flexibilitatea si adauga forta trunchiului si bratelor.Mingile medicinale pot fi utilizate si pentru a face sport acasa, deoarece ofera atat beneficii fizice, cat si psihice. Atunci cand vei merge sa alegi o minte nu uita ca trebuie sa tii cont de greutatea ta, de conditia ta fizica la momentul rspectiv, deoarece o minge prea grea va face exercitiile dificile, incorecte si nu vei avea rezultatele dorite. In general, acest tip de mingi sunt recomandate persoanelor care au probleme cu spatele sau mamicilor care au nascut recent.

Utilizarea mingii medicinale nu este foarte complicata, dar daca nu te descurci poti cauta tutoriale pe internet si cu siguranta vei gasi sute de exemple pentru cum o poti folosi. Exercitiile cu mingea medicinala dar intradevar rezultatele, iar acestea se vor vedea in timp, daca antrenamentul este realizat corect si regulat.

Minge Medicinala InSPORTline MB63

minge medicalaIata un model de minge medicinala potrivita pentru un antrenament complex. Aceasta este fabricata din material de inalta calitate, din cauciuc, cu proprietati anti-alunecare pentru o buna aderenta. Folosind mingea medicinala frecvent se pot efectua o mare gama de exercitii care permite antrenamentul intregului corp.  Poate fi utilizata in scopuri de reabilitate, in scopuri comerciale si noncomerciale, destinate pentru un antrenament individual, in perechi sau in grupuri.

Atunci cand vei merge sa iti achizitionezi mingea medicinala de care ai nevoie, nu opta pentru una foarte grea. O minge cu o greutate intre 1,5 si 4,5 kg este perfecta daca esti incepatoare. Daca esti o impatimita a fitness-ului si il practici regulat, atunci vei avea nevoie de una mai grea.

La realizarea antrenamentului in sine, nu te axa pe numarul de repetari realizate, ci pune accent pe precizie si coordonare. Pentru inceput poti face 5-10 repetari per set, apoi creste la 10-15 repetari.

Daca ti-ai pus in plan sa faci un antrenament pe termen lung, incepe cu antrenamente de 10 minute la fiecare 2 zile, apoi mareste durata la 20 – 45 de minute la fiecare 2 zile.