Termenul de nevoie se definește ca fiind o situație a cărei rezolvare are caracter urgent. Pornind de la această definiție, nevoile pot fi de două tipuri: obiective – cum sunt nevoile financiare – sau subiective – cum sunt dorințele. Atunci când te gândești să iei credit online rapid există mai multe aspecte pe care trebuie să le ai în vedere: care este direcția banilor respectivi și ce consecințe pot să apară dacă nu îi obții cât mai repede.

Esențial este să poți face diferența între nevoia financiară și dorință înainte de a te decide să aplici pentru un credit online rapid.

Cum facem diferența dintre o nevoie financiară și o dorință?

Nevoia financiară se ivește atunci când pot exista consecințe dacă ea nu este satisfăcută. Pentru a înțelege mai bine, iată câteva exemple: Dacă te-ai simțit rău, ai mers la medic și ți s-a recomandat să faci investigații amănunțite urgente, nu amâna nici măcar o zi din cauza banilor. Aceasta este o nevoie financiară, iar în lipsa unei rezolvări pot apărea urmări grave, de natură medicală. De asemenea, dacă ai facturi restante la utilități și există riscul unei consecințe cu impact major (penalități, debranșare) vorbim de o nevoie.

De partea cealaltă, dorințele sunt nevoi subiective. Nici ele nu trebuie neglijate, însă nu fac parte din categoria nevoilor financiare. Poți apela la un credit online rapid pentru a satisface o mică plăcere personală sau a cuiva drag. Poate vrei să mergi cu familia într-un weekend la munte și nu vrei să aștepți până îți intră salariul. Sau poate îți dorești de ceva vreme să îți schimbi aragazul cu unul nou, ce are cuptor electric și alte funcții disponibile. Deși nu e greșit să apelezi la credite online rapide pentru o plăcere, este esențial să poți face diferența între dorință și nevoie financiară.Care sunt motivele pentru care apelăm la un credit online rapid?

Cheltuieli neprevăzute apar în viața fiecăruia în momente în care poate contul de economii este gol. În cazul în care ai de plătit o factură restantă sau trebuie să mergi la medic pentru o problemă de sănătate, un credit online rapid te ajută să-ți rezolvi urgențele financiare.

Marele avantaj este acela că obții banii în aceeași zi în care aplici, iar totul se face în baza buletinului și a fluturașului de salariu. Nu ai nevoie de alte documente pentru a accesa  creditul rapid online nebancar în rate.

Cât de riscant este gradul de îndatorare pentru un credit nebancar?

Gradul de îndatorare este dat de valoarea obligațiilor tale financiare din fiecare lună, fie că este vorba de rate sau facturi la utilități. Reprezintă, de fapt, procentul din venitul tău care este destinat plății acestor datorii, iar riscul poate să apară, de exemplu, atunci când dobânda este una variabilă. Dar la creditul nebancar dobânda este fixă, ceea ce înseamnă că ratele tale vor fi aceleași pe toată perioada de contract. Pentru că vorbim de un credit luat rapid, prin solicitare online și aprobat în aceeași zi, gradul de îndatorare nu ar trebui să fie o povară.Suma împrumutată va depinde de salariul lunar și poate ajunge până la jumătate din el, conform fluturașului tău. Iar dobânda se va calcula și în funcție de perioada pe care îți este acordat creditul. Aceasta poate fi de cel mult 90 de zile. Ratele vor fi fixe la creditul rapid online, deci vei ști exact cât ai de plată lună de lună. De asemenea, poți achita împrumutul în orice moment, cu comision 0 la rambursarea anticipată. 

Creditele online rapide nebancare sunt o soluție de luat în calcul atunci când ai nevoie de o sumă, pentru că obții banii imediat în contul tău bancar, fără să fie nevoie să te deplasezi de acasă.