Cand ne gandim la dezvoltare personala, ne vin automat in minte tehnici complicate si avem o oarecare teama de aceste lucruri. Ce inseamna de fapt dezvoltare personala?

Este oare atat de greu sa lucram la aceasta latura, sa devenim mai buni si mai capabili? Desi poate parea greu de crezut, exista metode de dezvoltare personala care ne sunt la incemana tuturor, de care ne putem folosi zi de zi pentru a atinge rezultate frumoase si satisfacatoare. Iata un secret ce reprezinta cheia pentru o dezvoltare personala continua:

Renunta la un obicei gresit

Exista vreun obicei pe care il ai si de care nu esti chiar mandru? El te poate impiedica pe drumul spre o dezvoltare personala armonioasa. Dormi prea mult? Nu faci sport? Nu esti punctual? Nu stai drept? Iti rozi unghiile? Iata niste sugestii care te pot ajuta sa renunti la un obicei gresit si sa te apropii de dezvoltare personala.

  • Dezvolta un obicei nou. Cateva din obiceiurile bune pe care le-ai putea dobandi ar fi cititul, trezitul dimineata devreme, mersul pe bicicleta sau exercitiile in general, meditatia sau chiar cititul cate unui articol de dezvoltare personala pe zi. Sigur vei gasi si alte obiceiuri pe care le poti cultiva pentru a te imbunatati ca persoana, in functie de afinitatile tale.
  • Evita persoanele negative. Asa cum a spus si Jim Rohn, “esti media a celor 5 persoane cu care petreci cel mai mult timp”. Oriunde te duci, exista o multime de persoane negative. Incearca sa nu iti petreci prea mult timp in compania lor daca simti ca nu iti fac bine si te trag in jos.
  • Invata cum sa te descurci cu persoanele dificile. Sunt situatii in care te lovesti de persoane dificile pe care nu le poti evita, ca de exemplu la locul de munca sau atunci cand persoanele respective fac parte din grupul apropiat. Invata cum sa te descurci cu genul acesta de persoane. Abilitatile pe care le vei dobandi avand de-a face cu persoanele dificile te vor ajuta in segmentul de dezvoltare personala.
  • Invata de la prietenii tai. Toata lumea are calitati extraordinare pe care le poti fructifica. Tine doar de tine din care alegi sa inveti. Fa un exercitiu chiar acum: gandeste-te la un prieten apropiat. Gandeste-te la o calitate pe care o are si care ti-ar fi de folos in dezvoltare personala. Cum ai putea sa inveti de la el astfel incat cu timpul sa iti poti insusi acea calitate? Intreaba-l, cere-i sfaturi si va fi mai mult decat fericit sa te ajute.

Succes in drumul catre dezvoltare personala! Daca iti doresti cu adevarat, sigur vei reusi!