Am realizat un interviu cu Ionut Stefanescu in care l-am rugat sa ne vorbeasca atat despre aspecte legate de cariera, cat si de viata in general. Sa vedem ce sfaturi are directorul general al companiei Clarfon pentru cititorii Portal Management si nu numai.

Clarfon comercializeaza aparate auditive si este compania ce aduce pentru prima data pe piata romaneasca tehnologia modulara la aparatele auditive intraauriculare.

Clarfon a devenit lider de piata, reusind sa castige in 2005 locul 3 in topul national al firmelor private pe domeniul articolelor medicale si ortopedice performanta unica pentru o companie de acest fel.

Ionut, in primul rand, trebuie sa iti spunem ca Portal Management se pozitioneaza ca fiind o sursa de inspiratie pentru performanta in afaceri. Acestea fiind spuse, trebuie sa te intrebam: cere sunt lucrurile care te motiveaza? Ce anume te inspira?



Sunt si am fost motivat tot timpul de oamenii din jurul meu: colegii, concurenta, familia, motivarea fiind in raport cu ei si avand forme diferite in decursul carierei, recunoastrea si responsabilitatea fiind principalele elemente motivationale in aceasta ecuatie. Inspiratia a avut un rol important la inceputul carierei si a venit din partea sefilor cu care am lucrat. Acum este compensata de experienta si incerc sa inspir la randul meu.

Spune-ne cate ceva despre inceputurile Clarfon.

Inceputurile Clarfon sunt inceputurile pionieratului in protezarea auditiva. Desi Clarfon nu este prima firma de protezare auditiva din Romania este firma ce a dat startul unei activitati profesioniste.



Am fost prima firma care a deschis cabinete in centrele comerciale si am abordat piata cu totul si cu totul diferit. Dotarea tehnica si nivelul de dezvoltare profesionala au fost puncte forte ale Clarfonului in acel moment.

Privind inapoi, ce ai schimba la inceputurile Clarfon? Exista ceva ce ar fi trebuit facut in alt mod?

Nu as schimba nimic privind inceputurile CLARFON! Fiecare etapa a avut importanta ei. Suntem multumiti de ceea ce am facut si unde suntem.

Activati in domeniul medical. Care crezi ca este cea mai mare problema a sistemului medical din Romania in acest moment?

As raspunde mai mult din punct de vedere al pacientului ce se adreseaza serviciilor medicale. Aici as lucra mai mult la comportamanetul si evaluarea personalului din unitatile medicale de stat

Ca raport de business, relatia noastra cu sistemul de sanatate are tangenta cu organismele de acreditare. Am considerat birocratia o problema insa discutiile cu partenerii nostrii din alte tari ma fac sa cred ca suntem undeva la mijlocul “topului”.

Privind inainte, cum vezi Clarfon in viitor? Care sunt previziunile tale?

Vad Clarfonul orientat spre calitate privind serviciile oferite clientilor si actualizata permanent la tehnologia de ultima ora din domeniu.

Acum, hai sa vorbim putin despre tine. Cum reuseste Ionut Stefanescu sa imbine viata personala cu cea profesionala? Alegi sa le imbini sau sa le delimitezi clar?

Incerc sa le imbin armonios viata profesionala si cea personala. Am prieteni si persoane de interes care fac parte din ambele categorii. Nu delimitez cele doua aspecte ci incerc sa fac o poveste frumoasa.

Ai avut parte de vreun esec profesional pana in momentul de fata? Daca da, ce ai facut pentru a-l depasi?

Esec este dur spus. Am avut parte de provocari pe care le-am depasit prin nopti de nesomn si reorganizare. Am incercat sa ma pliez pe cerintele pietei lasand clientul in avantaj si intarind o relatie pe termen lung.

Ce sfaturi ai pentru tinerii aspiranti la o cariera in management? Tu ce ai face daca ai fi acum la inceput de drum?

Disciplina si organizare sunt sfaturile mele pentru aspirantii la o cariera in management. As face acelasi lucru pe care l-am recomandat mai sus.

Ai fi dispus sa o iei de la inceput? De la o pozitie de executie?

Da, dar ar trebui sa fie un domeniul provocator si o motivatie in acest sens.

Crezi ca Romania se poate schimba? Cum?

Romania se schimba insa acest lucru se intampla empiric. Oamenii invata din experienta nu si din cugetare. Nu avem un plan. Trebuie sa ne reprogramam valoric.

Care crezi ca este lucrul cel mai greu de facut cand ai in subordine oameni si trebuie sa ii conduci, sa ii motivezi, astfel incat sa atingi obiectivele de business?

Sa ai timp pentru fiecare in parte. Este dificil sa poti comunica cu fiecare in parte. Au si ai nevoie de o astfel de interactiune, si cum nu poti, comunicarea se face pe repede inainte si prin mijloace “neumane” (email) .

In final, te rugam sa lasi cateva cuvinte care sa ramana ca un citat celebru.

Cunoasterea iti da putere, caracterul iti da respect!

clarfon_transparent