Pentru multi dintre oamenii de succes ai planetei, reusita a insemnat multa rabdare, perseverenta si incredere in steaua lor norocoasa, iar izbanda nu a sosit prea devreme, ci dupa o perioada de timp destul de indelungata. Cei care au succes stiu cum sa transforme o piedica intr-o motivatie de a reusi in afaceri sau in viata. Business Insider scrie despre cateva persoane de succes care au avut nereusite la inceputul carierei, dar care au perseverat si si-au vazut indeplinite toate visele.

De pilda, Thomas Edison, cel care a inventat becul cu filament, inainte de a produce aceasta schimbare importanta, era deseori numit de ai sai profesori drept „un prost”, atragandu-i-se atentia ca nu este capabil sa invete mai nimic. Totusi, Edison a perseverat si a creat peste 1.000 de becuri pana cand a obtinut unul care a functionat si a schimbat viata multor oameni.

Celebrul regizor Steven Spielberg a dat de trei ori examen la University of Southern California, nu a fost acceptat, asa ca a fost nevoit sa urmeze cursurile altei institutii. Ulterior, a devenit un regizor de film genial.

Actorul Charlie Chaplin nu a reusit sa se afirme de prima data, deoarece unii dintre producatori il considerau un comediant de duzina. Talentul lui Chaplin a fost contestat deoarece unii considerau ca prestatia sa in filmele mute nu ar fi fost inteleasa de spectatori. Ulterior, Chaplin a devenit unul dintre starurile de cinema cele mai faimoase din secolul XX.Frumoasa actrita din SUA, Marilyn Monroe, a fost data afara de studiorile Columbia Pictures, producatorii transmitandu-i ca nu are suficient de mult talent pentru a juca in filme. Marilyn a perseverat sa joace in filme, si-a perfectionat tehnica interpretarii si a reusit sa devina una dintre cele mai cunoscute actrite ale tuturor timpurilor.

Japonezul Soichiro Honda, cel care a pus bazele cunoscutei companii auto si moto nu a fost admis sa lucreze ca inginer la Toyota si a ramas somer pentru un timp. Ambitios, japonezul Honda a inceput sa faca motociclete si a pus bazele companiei omonime, devenind mai tarziu miliardar, conform Business Insider.

Desi era considerat incet la minte de profesorii sai, Albert Einstein s-a dovedit a fi un savant genial!Producatorul de filme Walt Disney a fost mai intai redactor, iar apoi sef de ziar, insa a fost dat afara pe motiv ca nu are prea multa imaginatie, iar ideile sale nu sunt prea atractive. Totusi, Disney a luptat pentru visul sau reprezentat de benzile desenate, cel mai cunoscut personaj creat de el fiind Mickey Mouse, idolul copiilor de odionioara.

Fizicianul Albert Einstein nu a vorbit deloc pana la varsta de patru ani, iar profesorii sai spuneau despre el ca este cam incet la minte. Ulterior insa, Einstein s-a dovedit genial si a reusit sa castige premiul Nobel pentru fizica si sa influenteze intreaga lume in care traim prin teoremele sale.

Charles Darwin a fost apreciat drept un student mediocru de catre ai sai profesori si a renuntat la facultatea de medicina pentru a deveni preot. Cu toate acestea, Darwin a inceput sa studieze natura, punand bazele teoriei evolutioniste.

Dick Cheney, fost vicepresedinte al Statelor Unite ale Americii din 2001 pana in 2009, nu a reusit sa intre la Universitatea Yale, ratand examenul de admitere nu mai putin de doua ori. Fostul presedinte al SUA, George W. Bush spunea in gluma ca daca Dick Cheney va reusi sa intre la Yale, acesta va deveni presedinte. „In cazul in care ratezi examenul, Dick, vei deveni iarasi vicepresedinte al SUA”, spunea liderul american.

Mihai Matei