Daca te-ai hotarat sa iti promovezi afacerea si in mediul retelelor sociale, dar nu ai idee cum sa incepi, iata primii cinci pasi spre succesul marketing-ului in social media.

1. Identifica-ti exact scopul.

Ce anume vrei sa obtii in urma campaniei pe retelele sociale? Vrei sa iti creasca vanzarile, sa iti pastrezi clientii cat mai aproape, sau sa iti promovezi noile produse? Identificarea scopurilor te va ajuta sa iti dai seama ce fel de continut trebuie sa postezi, la ce intervale de timp si carui public sa te adresezi.

2. Evalueaza-ti resursele.Trebuie sa stii exact cine va scrie articole pentru paginile tale, cine va cauta noi persoane care sa te urmareasca, cine va raspunde la intrebarile tehnice ale clientilor. Daca echipa ta nu face fata, trebuie sa iei in calcul o noua angajare.

3. Cunoaste-ti publicul.

Dupa ce idenfici publicul tau tinta, trebuie sa incepi sa ii cunoasti comportamentul din mediul online. Cerceteaza ce pasiuni au aceste persoane, pe ce pagini petrec cel mai mult timp, ce nu le place. Afla care sunt cerintele publicului tau stabil sau potential pentru a stii ce materiale sa postezi.4. Adopta regula 80-20.

Acest lucru inseamna sa aloci doar 20% din timpul petrecut pe retele sociale pentru a te promova pe tine insuti. Restul de 80% foloseste-l pentru a posta materiale care sa atraga clientii si care sa se potriveasca cerintelor si nevoilor lor.

5. Preda controlul.

Trebuie sa iti lasi publicul sa preia controlul activitatii de pe retelele sociale. Lasa-i sa isi dezvolte propriile conversatii, tu doar da-le un impuls. Astfel, ei se vor atasa de tine, de brand-ul tau si de companie.

 

Autor: Claudia Caraba