Mediul antreprenorial se schimbă de la o zi la alta iar ideile de afaceri sunt intr-o perpetua miscare. Desi tentatia mediului online este destul de mare, exista insa destul de multe firme care inca activeaza in offline si care inca se dedica adaptarii ofertelor pentru clientii lor. Daca si tu vrei sa iti lansezi o afacere creativa, insa nu stii exact ce anume sa alegi, iata cateva idei care s-ar putea sa iti fie pe plac.

Spatii de joaca pentru copii si ateliere

In ultima perioada a inceput sa se puna un foarte mare accent pe atelierele pentru copii ca forma educativa de invatare. Poti combina idea, axandu-te si pe zona de biblioteca sau de loc de joaca pentru copii, mai ales ca pentru acest lucru nu iti va neaparat necesar un spatiu foarte amplu. Spre exemplu, poti face acest lucru chiar si in propria locuinta insa va trebui sa delimitezi foarte bine spatiul personal de spatiul destinat activitatilor. Pentru a delimita zonele poti gasi BCA la diferite dimensiuni la cei de la Mathaus, pe langa alte materiale de construcții care te pot ajuta in demersul tau. Nu uita că va trebui sa folosesti materiale de constructii de calitate, deoarece daca fluxul de persoane va fi mare, va trebui sa iti asiguri durabilitatea si rezistenta spatiului.

Coltul de relaxare pe o terasa exterioara

Intotdeauna este binevenita o activitate outdoor, asa ca ar trebui sa iei in calcul acest lucru daca te gandesti sa demarezi o activitate creativa. Ia in calcul lucrurile care ti-ar placea tie sau pe care ti-ai dori sa le faci si amenajeaza un spatiu conform dorintelor tale. Vei avea nevoie sa creezi spatiul destinat activitatilor, insa acest lucru poate fi facut usor cu ajutorul materialelor de constructii adecvate si eventual cu ajutorul unei echipe de muncitori specializate. 

Ia in calcul si ideea iluminarii pe timp de noapte, deoarece cu siguranta serile de vara le vei avea rezervate, avand in vedere cat de mult cauta oamenii sa se reconecteze cu natura.Spatiu pentru petreceri la piscina

Daca dispui de teren si vrei sa oferi ceva inedit, atunci te poti foloi de acesta pentru a crea spatii dedicate petrecerilor. Din ce in ce mai multe persoane imbratiseaza ideea de a face o nunta, un botez sau orice alta petrecere intr-un spatiu dedicat, ferit de ochii lumii, asa ca poti incerca sa oferi tu acest lucru. Achizitioneaza materialele potrivite, mobilierul de exterior si tot ceea ce ai nevoie pentru piscina, gandindu-te la moduri animate de a petrece timpul. 

Creaza un escape room

Conceptul de escape room nu este nou in Romania insa sunt destul de putine facilitati care sa ofere astfel de metode de petrecere a timpului liber. Escape room reprezinta un joc de logica, gandire si atentie, care iti propune sa rezolvi un mister astfel incat sa gasesti cheia spre iesirea dintr-o camera sau casa cu o anumita tematica. Poti crea un astfel de edificiu misterios si sa creezi traseele potrivite, construind povesti speciale in jurul acestora. Vei vedea ca ideea are priza la public deoarece tuturor le plac jocurile, chiar daca vorbim despre adulti sau copii.

Este important insa ca in oricare din cazurile expuse anterior sa ai grija la toate aspectele ce tin de siguranta si de protectie, iar acest lucru poate fi realizat prin obtinerea avizelor potrivite si prin alegerea unor materiale de constructii care sa te ajute sa asiguri orice tip de facilitate. Nu ezita sa ceri ajutor de la specialisti, poate chiar de la oameni care se ocupa cu realizarea unor astfel de idei, cu punerea lor in practica, pentru a-ti oferi tie timpul necesar pentru a te ocupa de tot ceea ce inseamna creativitate.