Casa ta reflecta o parte din personalitatea ta, asa ca iti poti folosi locuinta exact pe o panza canvas pe care sa asterni povestea preferata. Afla ce trucuri simple poti folosi pentru a-ti amenaja exteriorul casei, astfel incat aceasta sa arate asa cum ti-ai dori.

Amenajeaza zona de soclu

Daca vrei ca locuinta ta sa arate intr-un mod cat mai special la exterior, ar trebui sa incepi chiar de la baza acesteia. Foloseste soclu travertin usor de montat pentru zona braului locuintei, pentru ca aspectul acesteia sa fie imbunatatit, dar si pentru a obtine protectie la acest nivel.

Amenajeaza glafurile cu marmura sau granit

Chiar si la nivel exterior vei avea nevoie de un aspect special al glafurilor, la fel ca si la interior. Alege sa realizezi glafurile din piatra naturala in functie de culorile acoperisului si ale fatadei. Cele mai potrivite la exterior sunt glafurile din granit, insa si marmura este o optiune excelenta.

Amenajeaza zona de terasa cu ardezie

Ardezia este un material delicat si deosebit, care poate conferi zonei casei tale un aspect cu adevarat uimitor. Ardezia este foarte similara granitului ca mod de formare, dar si din punct de vedere al caracteristicilor tehnice.Amenajeaza fatada casei cu travertin

Daca vrei ca nu doar zona de soclu sa fie realizata din travertin, atunci ar trebui sa continui cu placarea peretilor de-a lungul acestora. 

Foloseste o tencuiala decorativa

Daca iti doresti o locuinta care sa emane caldura, atunci poti opta pentru o tencuiala decorativa in culori cat mai calde. Aplicarea tencuielii decorative este cea care defineste si modelul tencuielii, deoarece doar maiestria aplicatorului este cea care evidentiaza modelul.

Amenajeaza o aleea in jurul casei

Pentru a avea acces la fiecare camera a casei, ar trebui sa realizezi o aleea pietonala. Poti pietrui aceasta alee sau o poti realiza din piatra naturala, sau poti pur si simplu sa pavezi aceasta zona, pentru a-ti oferi confort si usurinta in utilizare.Foloseste jardiniere pentru a colora fatada

Daca din tencuiala decorativa nu vei putea obtine foarte mult la nivel de culoare, atunci ar trebui sa iei in calcul decorarea folosind coloristica florilor. Amplaseaza cateva ghivece colorate in jardiniere dispuse pe glafuri si bucura-te de un aspect cat mai deosebit.

Amenajeaza alei de acces in gradina

Aleile de acces pot fi realizate din pavele, procesul de montaj fiind unul deosebit de simplu.

Amenajeaza suprafetele vitrate

Ferestrele sunt importante pentru aspectul casei, asa ca ar trebui sa ai in vedere fie schimbarea tamplariei fie vopsirea acesteia, daca vrei sa obtii un aspect cat mai deosebit. 

Foloseste un acoperis de calitate

Acoperisul este unul dintre cele mai importante elemente constructive, iar in acelasi timp el este responsabil si de aspectul casei tale. Alege un acoperis realizat din tigla metalica sau tigla ceramica, mai ales ca aceste tipuri de acoperisuri sunt foarte rezistente si durabile. 

Foloseste elemente de iluminat speciale

Daca vrei sa iti pui in valoare locuinta intr-un mod unic, atunci foloseste-te de lumina. Alege sisteme de iluminat de exterior si bucura-te de un aspect minunat si de o vizibilitate pe masura asteptarilor. 

Placheaza cu granit fiamat scarile

Daca suprafata terasei casei tale beneficiaza si de ascari, atunci pentru podest si trepte poti opta pentru granit fiamat. De asemenea poti opta pentru travertin pentru contratrepte, daca vrei sa realizezi jocuri interesante de culoare.

O casa poate fi decorata in foarte multe moduri, insa amenajarea depinde foarte mult de forma si de preferinte personale. Alege ceea ce ti se potriveste tie si casei tale, insa nu uita sa folosesti intotdeauna produse de calitate, care sa iti garanteze o experienta cat mai sigura si placuta.