Deși majoritatea șoferilor preferă să își lase mașina pe mâna unor specialiști în domeniul auto, nu e nevoie să ajungi într-un service pentru orice defecțiune a acesteia. Multe dintre reparațiile autoturismului le poți face de unul singur, economisind timp, dar mai ales bani. Singura condiție pentru a putea remedia problemele apărute chiar pe locul de parcare este să ai puțină dexteritate și răbdare. Desigur, vei avea nevoie și de componente noi pentru autoturismul tău, așa ca e bine să știi că poți comanda piese auto pentru orice model Ford online, fără deplasări sau ore bune pierdute în trafic. Informațiile despre toți pașii pe care ar trebui să îi faci în cazul celor mai frecvente defecțiuni auto ți le-am pregătit noi mai jos, așa că află în continuare cum te poți bucura de o mașină ca nouă în cel mai scurt timp.

Înlocuirea bateriei

Ai rămas fără curent și mașina nu mai pornește? Schimbarea acumulatorului auto cu unul nou este o sarcină extrem de simplă, dacă vei urma sfaturile noastre. Mai întâi, va trebui să ridici capota și să observi dacă bateria auto pe care o ai deja montată prezintă urme de coroziune în dreptul bornelor. Toate elementele de prindere trebuie să fie complet curățate de impurități care s-ar fi putut prelinge de la bateria veche. Odată desprinsă bateria veche, locul acesteia poate fi luat de un acumulator nou. Operațiunea de înlocuire este una extrem de simplă și nu durează mai mult de câteva clipe. Va trebui să acorzi o atenție specială în momentul în care recuplezi elementele de prindere de noua baterie, pentru a respecta semnele indicate. Și dacă tot ai capota ridicată, poate nu ar strica o curățare a celorlalte componente ale mașinii de praf sau alte depuneri.

Schimbarea anvelopelor

Probabil nu o dată ai observat cozile întinse pe zeci de metri în fața vulcanizărilor auto la trecerea dintre sezoane. Foarte mulți șoferi aleg să apeleze la serviciile unui angajat de la vulcanizare pentru a schimba cauciucurile de iarnă cu cele de vară sau invers. Dacă vrei să economisești minutele bune pe care ar trebui să le petreci așteptându-ți rândul la rocada anvelopelor, trage un cric aproape și pregătește-ți mâinile de câteva exerciții pentru întărirea musculaturii. Efortul se va dovedi a fi foarte util, pentru ca vei avea satisfacția de a-ți schimba singur cauciucurile chiar pe locul din parcare. Nu uita că prizoanele se prind pe diagonală și se desfac la fel!

Înlocuirea ștergătoarelor

Extrem de utile mai ales în sezonul ploios, ștergătoarele devin importante mai ales atunci când lipsesc. Deplasarea în siguranță fără o pereche de ștergătoare de calitate ar putea deveni imposibilă, așa că înlocuiește-le pe cele vechi de îndată ce observi că acestea lasă dâre pe parbriz sau scot un zgomot ciudat și enervant la activarea acestora. Schimbarea acestora cu unele noi nu durează mai mult de câteva clipe. Tot ce va trebui să faci va fi să urmărești mecanismul care le fixează, să le scoți pe cele de care nu mai ai nevoie și să le pui pe cele nou cumpărate.

Mai poți schimba singur uleiul mașinii, filtrele, cablurile de la motor sau becurile, atunci când acestea se ard. Ție ce îți place cel mai mult să faci pentru mașina ta?