Exista o multitudine de abordari in vanzari si o multitudine de categorii de oameni care pot lucra in acest domeniu, dar toti acesti trebuie sa aiba la baza un anumit set de aptitudini. In mare parte, acestea nu sunt innascute, ci invatate. Aproape oricine poate invata sa fie un agent de vanzari eficient.

Iata ce puncte trebuie sa bifezi, incat sa poti incepe o cariera in vanzari.

1. Ai incredere in tine.

Aceasta poate fi considerata cea mai importanta abilitate necesare unui om de vanzari, pentru ca urmatoarele sunt bazate pe persistenta. Chiar daca ai toate calitatile de mai jos, dar renunti la primul „nu”, esecul este sigur.In momentul in care esti sigur pe tine si crezi in produsul sau serviciul pe care incerci sa il vinzi, vei transmite acelasi sentiment si clientului.

2. Esti bun ascultator.

Un bun vanzator stie cand anume sa vorbeasca si cand sa asculte. In momentul in care interlocutorul ia cuvantul, trebuie sa il lasi sa isi duca la capat ideea. Astfel, ii vei arata respect si il vei convinge de faptul ca parerea lui este importanta pentru tine.3. Esti convingator.

Exista oameni care pur si simplu au spirit persuasiv. Pe de alta parte, aceste tehnici de convingere se pot invata. Inainte sa incepi o cariera in vanzari, asigura-te ca stii cum sa abordezi orice fel de persoana pentru a o aduce acolo unde vrei.

4. Consolidezi relatii puternice.

Mai importanta decat gasirea unui client este fidelizarea lui. Trebuie sa faci persoana care a cumparat o data de la tine sa repete miscarea. Trebuie sa fii constient ca ai nevoie de o adevarata retea de clienti care, la un moment dat, sa se poata dezvolta singura.

5. Te poti motiva.

Oricat de bun ai fi si oricat de mult succes ai avea, in acest domeniu este intotdeauna loc pentru mai mult. Trebuie sa te motivezi tot timpul in acest sens si sa nu lasi delasarea sa isi faca loc in activitatea ta profesionala.