Un copil se bucura oricand si orice ar primi. Este mai degraba vorba de emotia in sine, de acel moment incarcat de atractia pentru nou, ce ii face sa aprecieze instant gestul in sine. Din punct de vedere al adultului, al unui parinte responsabil orice cadou poate fi si prilej de a crea context potrivit pentru a invata o lectie, de a descoperi lucruri noi.

Cu un substrat destul de complex in ceea ce priveste nisa de cadouri copii se si intelege si se explica cum magazinele de acest profil au reusit sa marcheze continuitate, sa nu fie niciodata prea multe. Ceea ce cauta oricine este in primul rand diversitatea; fie ca este in functie de cadourile potrivite pe categorii de varsta, fie ca este vorba de interesele si pasiunile fiecaruia, cadourile potrivite pentru copii au in vizor in principal diversitatea.

Cadourile preferate, imprimeurile cu personaje

O mare influenta in preferintele copiilor o are impactul societatii actuale. Desenele animate, canalele TV destinate copiilor aduc in prim plan tematici cu super eroi personaje ce devin rapid preferate. Este de la sine inteles ca in lumea lor plina de culoare si imaginatie copiii suprapun povestile cu realitate si isi doresc orice are legatura cu desenele animate preferate.Cadourile imprimate cu personaje deja celebre la fiecare categorie de varsta sunt printre acele tipuri de obiecte ce cuceresc instant. De la Frozen la minion, de la Printesa Sofia la Spider Man, personajele Disney sunt optiuni dintre cele mai cautate. Nici tipologia cadourilor de acest gen nu este mai prejos si aduce varietate desigur – penare, genti, ghiozdane, perne sau articole de imbracaminte, accesorii etc.

Cadourile potrivite in functie de copil

Chiar daca se raporteaza la o categorie de varsta mai mica, astfel de cadouri au aceleasi principia ca si in cazul altor destinatari. Astfel, se va tine cont de interesele celui in cauza, de pasiunile sale. In mare parte copiii sunt mai receptivi la ideea de nou si de a incerca si o altfel de activitate.Pentru copilul sportiv si energic – jucariile de exterior vor fi preferatele lui, de la skateboard la un set pentru a face baloane din sapun. Astfel de idei il pun in miscare si sunt un bun motiv de a petrecere ore bune la joaca.

Pentru copilul colectionar – cei preocupati de colectii cu aceeasi tematica vor fi surprinsi de orice desen nou, de orice tip de imprimeu pe un altfel de lucru. Un costum de baie sau un colac. Slapi sau sapca cu persoanjele sale favorite vor fi idei excelente.

Pentru copilul creativ – un puzzle sau jocuri diverse, piste cu masini, jocuri de tabla sunt optiuni ce il vor anima pe destinatar.

Din punct de vedere practic orice lucru din cele uzuale pentru orice copil devin o sursa de inspiratie pentru alegerea unui cadou. Magazinele de specialitate propun variante de genul lenjeriilor de pat sau set de iarna, cani, paturi, sticle pentru apa, genti si multe altele cu imprimeuri vesele si in marimi potrivite pentru cei mici. De fiecare data cand le va folosi isi va aminti si de la cine le-a primit, un factor emotional ce atrage cu sine si sansele de a-i crea amintiri placute.

Ce spune specialistul

Din punct de vedere al specialistului cadoul potrivit unui copil este departe de ceea ce parintele creeaza ca nevoie sau impune. Se tine cont de gradul de apropiere fata de copil, se tine cont de interesele celui mic. De preferat sa se evite cadourile ce depasesc aptitudinile varstei, astfel ca acestea pot crea frustrare si neputinta.

De asemenea, jucariile sunt preferate pentru ca pot avea rol pozitiv, educativ in viata celui mic. Se pot crea jocuri ce dezvolta abilitati pentru copil, ce il pot invata practic si prin joaca aspecte de interes pentru viata sa. Desigur, aici se tine cont si de implicarea parintilor in a face ca orice cadou primit de catre copil sa nu devina un simplu obiect de decor in camera acestuia.

Pentru alegeri inspirate magazinele de specialitate pun la bataie oferte si idei nenumarate. Spre exemplu la Gift Express, magazin online, se vor gasi cadouri potrivite pentru baieti, fete si optiuni inedite pentru acestia, tinand cont de o varietate de preferinte.