Amenajarea casei este o chestiune ce tine de alegeri personale. Constient sau nu, personalitatea ta isi pune o amprenta asupra actiunilor tale. Asadar, cu cat reusesti sa-ti definesti stilul propriu in materie de vestimentatie si comportament, cu atat vei putea sa-l transferi catre masina pe care o conduci si, de ce nu, catre casa in care locuiesti. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa imbini stilurile conventionale de design cu tusele unice ale personalitatii tale:

Rezerva-ti un perete din living

Camera de zi are cateva reguli conventionale. In functie de stilul in care alegi sa amenajezi livingul va trebui sa respecti anumite cutume in privinta proportiilor, formelor si culorilor. Cu toate acestea, nimic nu te impiedica sa decorezi un perete dupa propriile gusturi. Daca tonurile din restul camerei sunt mai degraba neutre, peretele poate fi decorat in culori indraznete. Spre exemplu, daca admiri un anumit pictor sau un curent, poti „declara” acest lucru prin asezarea unui tablou pe peretele principal al camerei de zi. La fel de bine poti alege un peisaj sau un instantaneu dintr-un loc care te-a impresionat. Daca lucrarea iti apartine – poate fi chiar o fotografie facuta in acea vacanta de neuitat – atunci amprenta personala este garantata.

Sparge canoanele cu textilele

Alege un anumit stil de amenajare si respecta canoanele cu privire la pereti si mobilier. Opreste insa pentru tine partea de decoratiuni textile. In functie de tipul de personalitate pe care il ai sau de gradul in care doresti sa te implici poti alege unul sau mai multe elemente de decor, de la o simpla perna pe canapea pana la perdele si draperii. Amestecul de tesaturi, culori si texturi este o modalitate excelenta de a adauga caldura si personalitate unei camere. In plus, poti schimba oricand covoarele, jaluzelele, cuverturile sau pernele decorative pentru a reflecta o alta fateta a personalitatii tale, in functie de sezon sau stare de spirit.

Declaratia din pardoseala

Atunci cand intri intr-o camera, privirea cade in mod natural asupra podelei. In functie de tipul de material pe care l-a ales poti intelege multe despre proprietar. Personalitatile puternice, care aleg sa cladeasca temeinic, pe termen lung, investesc in materiale naturale, de calitate, trainice si de mare efect. Daca doresti sa iti plachezi pardoseala casei cu piatra naturala, ai la dispozitie o gama variata de placi marmura interior. Aspectul estetic este garantat, raceala materialului este excelenta in sezonul cald, in timp ce iarna poate fi compensata printr-un sistem de incalzire prin pardoseala. O buna parte din marmura poate fi lasata la vedere, in timp ce covoarele potrivite il pot acoperi din loc in loc.Nu renunta la confort

Vorbim despre casa ta, locul in care incepi si iti inchei fiecare zi. De felul in care te vei simti in acest spatiu depinde capacitatea ta de recuperare a energiei. Cauta confortul personal in fiecare obiect pe care il introduci in casa. Si mai ales elimina-le pe toate cele inutile, care ocupa spatiu, produc praf si te inghesuie in propria locuinta. Daca vorbim despre mobilier, patul, canapeaua si fotoliile trebuie sa-ti ofere o senzatie excelenta inca de la asezare. Mobilierul trebuie sa fie deopotriva estetic si util, cu spatii de depozitare bine organizate. Chiar si luxul poate fi abandonat in detrimentul confortului. Asadar, daca ai de ales intre o canapea extravaganta si una mai simpla, dar cu un plus de confort, nu ezita asupra alegerii relaxarii tale de zi cu zi.

Propria personalitate iti influenteaza fiecare pas. Cu cat esti mai constient de particularitatile tale in gandire, cu atat le vei putea folosi pentru a-ti crea un ambient cat mai placut. Amenajarea casei nu face exceptie – alege materiale, modele si culori care te reprezinta, pentru a avea parte de confort personal in fiecare camera.