CINE SUNTEM NOI?

Totul a pornit din dorinta de a face terapia altfel, mai eficienta pentru copii, mai functionala, mai umana in viziunea noastra, a doua terapeute cu experienta. Ne-am dorit  sa imbinam informatiile  astfel incat terapia senzoriala despre care nu multa lume auzise in Romania, logopedia si terapia ABA sa se completeze si sa faca un tot unitar care sa ajute copilul sa se dezvolte si sa evolueze unitar, functional, adaptat, firesc. Am reusit cu rezultate extrem de bune, copiii avand evolutii masurabile prin teste si vizibile, gasind solutii multor cazuri care au venit catre noi ca ultima varianta salvatoare.

Si pentru ca au venit din ce in ce mai multi copii s-a alaturat noua un psiholog logoped care a dorit sa ne urmeze calea si sa integreze partea senzoriala si care ne-a adus noutatea sportului in terapie, ajutand copiii sa se coordoneze din ce in ce mai bine, sa isi sporeasca atentia si concentrarea si un tanar psiholog iubitor si cunoscator de muzica, integrand orele de chitara in proiectele noastre, stimuland copiii si aducandu-le zambetele pe buze prin sunete si cantec.

Suntem 4 oameni, 4 psihologi, 4 specialisti, impreuna integrand tot ce putem mai frumos si terapia copiilor cu autism din dorinta ca acestia sa devina cat mai functionali si ancorati in realitatea inconjuratoare.Din pacate, in urma crizei pandemice, multi dintre parintii copiilor intampina dificultati financiare, și o parte dintre familii reprezentand cazuri sociale in momentul de fata. Deoarece pentru copii continuitatea terapiei este foarte importanta, ne dorim, cu ajutorul vostru , sa putem sustine aceste familii sa nu isi intrerupa orele de terapie atat de necesare.

Echipa : este formata din: 4 psihologi

experienta de 12 ani in terapia ABACe facem ?

Suntem la curent cu ultimele forme de terapie si descoperiri la nivel mondial in dezvoltarea copiilor cu autism. Imbinam noutatile cu o experienta de peste 12 ani in terapia cu acesti copii astfel incat ei sa ajunga la un grad inalt de functionalitate, cat mai independenti si la o calitate a vietii cat mai buna.

imbinam terapia comportamentala aplicata cu logopedie si integrare senzoriala, cu scopul de a facilita dobandirea achizitiilor in plan cognitiv, in lucrul cu copiii cu intarziere in dezvoltare.

Care sunt beneficiarii?

Copiii diagnosticati cu intarziere in dezvoltare,TSA (tulburare de spectru autist), sindrom Down, ADHD, sindrom Asperger, impreuna cu familiile acestora.

Cati beneficiari avem: 28 de copii, cu varste cuprinse intre 2 si 11 ani.

Tipuri de activitati desfasurate:

In perioada de lock-down folosim toate resursele disponibile astfel incat sa continuam sa venim in intampinarea nevoilor familiilor care sunt in terapie. Lucram online si avem ocazia sa ajutam parintii si copiii sa interactioneze mai bine, sa le consolidam relatia, sa comunice eficient, iar parintele insusi sa intervina functional in dezvoltarea copilului, avand la sfarsitul acestei perioade toate uneltele necesare. Suntem o echipa de oameni proactivi care in fiecare situatie gasesc solutii pt acesti copii si familiile lor.

Momentan lucram online cu parintii si copiii

Terapie cognitiv comportamentala

Integrare senzoriala

Logopedie

Grupuri de socializare

Activitati recreative- mers la teatru, in parc,la magazin,la plimbare

Sedinte de terapie si consiliere cu parintii

Colaborarea cu cadrele didactice din scoli sau gradinite, in scopul incluziunii copiilor cu CES

Cum facem?- inainte de perioada de criza

Intr-un spatiu de 60mp, cu 2 camere cu legatura intre ele, tip open space, lucram 4 terapeuti , fiecare impreuna cu cate un copil. Copiii beneficiaza astfel de terapie ABA individuala,dar si de activitati de grup. Alternam activitatile cognitive, care presupun o mai mare concentrare, cu cele senzoriale,care au rol de relaxare,sau activare,in functie de modul in care se face expunerea. Astfel,copiii sunt mai motivati,se focuseaza mai usor pe sarcini ce presupun atentie si fac achizitii mai rapide.

Punem accent pe dezvoltarea functionala necesara adaptarii la mediu, pe dezvoltarea abilitatilor cognitive si sociale, vizand in primul rand cresterea sau imbunatatirea abilitatilor necesare pentru a se descurca singuri in mediu,in desfasurarea activitatilor uzuale: sa se spele,sa se imbrace,dezbrace,sa faca curatenie,sa mearga la cumparaturi,sa prepare ceva de mancare. Sunt activitati uzuale, care noua ni se par firesti, dar care pt o persoana cu dizabilitati pot fi in foarte multe cazuri, greu de atins. Aici intervenim noi, ajutand ca acesti copii sa devina adulti cat mai independenti.

Sedinte de psihoterapie cu o parte din parintii copiilor implicati in terapia ABA.

Rezultate: 3 copii recuperati, in decursul a doi ani de cand am inceput activitatea in cadrul asociatiei. Peste 40 de beneficiari cu rezultate vizibile , masurate cu ajutorul testelor, in decursul a 2 ani. In urma tehnicilor de imbinare a strategiilor de integare senzoriala cu principiile terapiei comportamentale aplicate, se evidentiaza imbunatatiri pe ariile: memorie si atentie,abilitati de limbaj receptiv si expresiv, abilitati motrice, abilitati vizual-motrice, bilaterale, mentinerea echilibrului,concepte.

In urma expunerii in diferite contexte de socializare in cadrul orelor de terapie, se evidentiaza progrese pe ariile: abilitati de conversatie, structura gramaticala, joc simbolic,dezvoltarea conceptului de sine,aptitudini interpersonale.

CE FACEM? În perioada de stare de urgenta.

Desfasuram sedintele online! Impreuna am conceput planul pentru desfasurarea sedintelor online, astfel inacat metoda noastra bazata mult pe functionalitate,interactiune ,situatii reale, sa se regaseasca si in aceasta structura de terapie.

Situatia data va presupune atat prezenta online a terapeutului cat si cea a parintelui.

Este si il privim ca pe un mare  avantaj al acestei situatii, deoarece echipa ajuta parintele sa gestioneze comportamentele copilului, precum și propriile emoții și limite.

Este o noua oportunitate de dezvoltare atat pentru copii cat si pentru relatia parinte-copil ,si suntem siguri ca impreuna vom evolua,vom veni impreuna in intampinarea nevoilor copiilor in cele mai eficiente moduri.

Formatul presupune ca o sedinta de 2 ore sa includa urmatoarele: o ora in care terapeutul va ghida online interactiunile copil-parinte,sitting-urile,gestionarea comportamentelor si emotiilor copiilor,dar si a emotiilor parintelui. Ulterior,parintii vor filma ceea ce lucreaza cu copilul si vor trimite terapeutului, primind un feedback scris.

Echipa face plan pentru fiecare copil, in functie de nevoile parintilor si ale copilului, in mediul de acasa.

CE DORIM :

Multi parinti sunt intr o perioada dificila din punct de vedere financiar, o parte dintre cazurile pe care le avem in terapie reprezentand situatii sociale in care parintii nu isi permit sa sustina orele de terapie online. Noi ne dorim sa putem ajuta măcar cu o ședință de terapie pe saptamana gratuita. Ideal ar fi sa le putem oferi 2 ședințe gratuite, pentru a avea o constanta în lucru.

Costul unei sedinte de 2 ore este de 140 ron.

Ne puteti contacta aici:
https://www.armoniepsi.ro/

Daca doriti sa donati, cu ajutorul vostru facem vizibilă dorința si disponibilitatea asociației PSI ARMONIE de a oferi terapie gratuită familiilor cu posibilități financiare reduse.

Contul este RO52BTRLRONCRT0425347601.