Deseori, in viata profesionala a unui angajat dintr-o corporatie se poate intampla ca acesta sa accepte un job care pare foarte bun si atragator sau bine platit inca de la inceput, insa odata cu trecerea timpului, sa realizeze ca lucrurile nu se deruleaza conform asteptarilor sale.
Specialistii in resurse umane sustin ca doar jumatate din noii salariati dintr-o companie spun ca sunt increzatori in decizia de a accepta un nou job. Elissa O’Brien, vicepresedinte in cadrul Societatii pentru Managementul Resurselor Umane din Virginia, a declarat pentru BBC ca orice angajat se poate afla intr-o situatie dificila in clipa cand se gandeste ca a obtinut jobul perfect, insa in scurt timp realizeaza ca a luat o decizie eronata, „fie ca este vorba despre cultura organizatiei, un sef mai arogant sau ca jobul nu este similar cu modul in care a fost descris la interviu”.
Specialistul spune ca doar 51% dintre noii angajati sustin ca sunt increzatori in decizia de a accepta noile locuri de munca intr-o companie.
Conform datelor unei cercetari efectuate de Global Selection Forecast, care s-a bazat pe raspunsurile a circa 2.000 de din 28 de tari, o mare parte a angajatilor au tendinta sa renunte la noul job dupa doar cateva luni. Totusi, expertii sustin ca, uneori, este mai bine ca salariatii sa nu plece imediat dintr-o firma si sa incerce sa depuna putin efort, pentru a incerca sa isi stabilizeze cariera lor pe termen lung, iar rezultatele ar putea fi surprinzatoare.
Elissa O’Brien considera ca un angajat ar trebui sa se gandeasca sa nu isi dea demisia prea repede, chiar daca simte inca de la inceput ca postul nu este potrivit pentru aspiratiile sale.
Daca vei alege sa pleci din noua firma, este necesar sa te apuci de cautat cat mai curand posibil!
Expertii in domeniul HR afirma ca este necesar sa astepti cel putin trei luni pana cand poti lua o decizie rationala si nu una care sa se bazeze pe anumite temeri. Noilor angajati nu trebuie sa le fie frica sa discute cu superiorii lor despre aspectele care ii ingrijoreaza, arata studiul mentionat de BBC.
Acordarea unei noi sanse noului loc de munca poate reprezenta o cale de urmat in contextul in care consideri ca poti face o schimbare in viitor. Totusi, in cazul in care vei decide sa parasesti compania, cu cat mai repede faci acest demers, cu atat mai bine, sustin expertii in HR.
Trebuie sa tii cont de faptul ca multe companii investesc bani si alte resurse in scopul integrarii unui nou angajat, asa ca este cel mai bine pentru ambele parti, daca renunti la job dupa cat mai putine investitii din partea corporatiei in care tocmai te-ai angajat.
BBC mai arata ca nu este important numai intervalul de timp dupa care alegi sa pleci din corporatie, ci si modul in care faci acest lucru, iar angajatorii isi vor aduce aminte de felul in care ai parasit firma si vor spune mai departe acest lucru, daca vor fi chestionati de alti recrutori.
Daca vei alege sa pleci, desi poate ca firma iti da voie sa mai ramai pana cand iti gasesti un nou loc de munca, este necesar sa te apuci de cautat cat mai curand posibil.
Specialistii din domeniul resurselor umane afirma ca este mai usor sa isi gasesti un job, cat timp esti inca angajat, de aceea nu mai sta pe ganduri si incepe sa cauti deja un nou job pentru tine!
Mihai Matei
Vrei sa inveti de unde si cum poti sa atragi talent de top in compania ta?
Vrei sa recunosti de fiecare data un potential angajat potrivit si unul nepotrivit?
Vrei sa nu mai pierzi timp si bani din cauza recrutarilor ineficiente?
Atunci vino la Trainingul Intensiv “Cresterea Eficientei In Procesele De Recrutare”. Mai multe detalii, aici!