Ne petrecem o multime de timp gandindu-ne la ce ar trebui sa spunem in afaceri si nu neaparat la cum trebuie sa spunem. Iata care sunt cele mai problematice greseli verbale si cum ar trebui sa le eviti!

  1. Cuvintele repetate de prea multe ori

Aceste cuvinte de umplere cum ar fi: „hmm”, „aaa”, „deci”, „ok”, sunt omniprezente in vorbirea de zi cu zi ale oamenilor de afaceri si                 adesea trec neobservate. Insa, acestea ar trebui eliminate atunci cand avem o discutie in scop profesional.

  1. Vorbitul prea incetO alta problema verbala a oamenilor de afaceri este aceea de a invata sa vorbeasca la volumul corect. Acest lucru depinde in mare parte si de tipul de voce pe care il are o persoana. Si in acest caz, se poate aplica aceeasi tehnica ce se aplica in cazul vorbitului rapid, si anume o efectuare corecta a respiratiei. Problemele de proiectie a vocii apar atunci cand corzile vocale sunt „strangulate” deoarece printr-un mod de respiratie gresit aerul nu circula asa cum ar trebui.
  1. Vorbitul prea repedeVorbirea rapida este un efect comun al starii de nervozitate, aceasta facand vorbitorul greu de urmarit. Acest fel de vorbire iti poate face rau mai ales in timpul unei prezentari de afaceri cand claritatea este extrem de importanta. Pentru a remedia aceasta problema, expertii recomanda efectuarea corecta a respiratiei. Insusirea unor tehnici respiratorii corecte, atat pentru relaxarea generala cat si pentru cea speciala necesara indeplinirii obiectivelor terapiei limbajului, este foarte importanta intr-un discurs de afaceri si nu numai.
  1. Vorbitul pe un ton monoton

Nimic nu face ca interesul audientei sa dispara asa cum o poate face o voce plictisitoare. De aceea, expertii in vorbire spun ca una din                 cele mai grave greseli este aceea de a utiliza o voce plictisitoare, monotona. Oamenii isi doresc sa auda in voce un entuziasm relaxat si               o asertivitate placuta. Si din nou, cel mai simplu mod de a face acest lucru este tot felul in care respiri. Respira si relaxeaza-te.