Primele angajari pe care le faci pentru sartup-ul tau sunt critice. Acestea vor contribui la definirea culturii si, de asemenea, va fi “combustibilul” care va ajuta la bunul mers si la dezvoltarea companiei.

Pentru cei care vor sa porneasca la drumul catre succes alaturi de o echipa potrivita, venim in ajutorul lor cu o serie de sfaturi si sugestii:

 

Cauta oameni ambitiosi

Intr-un startup e nevoie de munca, asa ca, ai nevoie de oameni ambitiosi si proactivi. Cauta oameni care nu au o problema sa munceasca peste program (cel putin pentru inceput), oameni harnici carora sa le placa ceea ce fac si cararoa sa nu le fie teama sa isi exprime si sa puna in aplicare propriile strategii.



 

Angajeaza oameni pe care ii cunosti

S-ar putea sa nu fie posibil sa iti angajezi doar prieteni in noul startup, dar, cauta macar persoane cunoscute, de ce nu, chiar fosti colaboratori. Cu aceste persoane vei avea deja o anumita experienta de munca, stii de ce este capabil fiecare si vei avea un nivel de cunostinte de baza in legatura cu beneficiile sau riscurile pe care ti le poate aduce fiecare individ.



Angajand pe cineva complet necunoscut iti vei asuma un risc mai mare, ceea ce nu este indicat pentru o etapa atat de delicata.

 

Cauta oameni deschisi spre schimbari

In cazul in care noul angajat este genul de persoana care are nevoie de asigurari definitive, garantii si o viziune detaliata asupra viitoarei cariere, e posibil sa se afle in locul gresit. Singura garantie pe care ai putea sa i-o oferei, este aceea ca startup-ul tau cu siguranta se va schimba: uneori in bine, alteori in rau.

Adevaratii antreprenori sunt incantati atunci cand au parte de provocari, iar echipa ta ar trebui sa impartaseasca acelasi entuziasm.

 

Cauta oameni alaturi de care poti avea si o viata sociala

Un startup necestita foarte multa munca si, in acest caz, este posibil sa iti petreci mai multe ore la birou, alaturi de colegi, decat acasa cu familia. Cauta sa ai langa tine oameni sociabili, alturi de care sa te simti confortabil.

 

Cauta oameni toleranti la risc

Odata ce o persoana doreste sa faca partea din startup-ul tau, aproape ca este de inteles faptul ca ar trebui sa aiba si o toleranta la risc. Nu ai cum sa stii sigur daca afacerea va avea succes sau nu, drept urmare, nu ai cum sa le promiti angajatilor anumite cresteri salariale sau beneficii. In aceasta situatie, este indicat sa cauti oameni care sunt dispusi sa riste alaturi de tine.

Toate aceste carcteristici nu sunt neaparat esentiale in formarea unei echipe, insa, pot fi repere utile pentru asigurarea unei compatibilitati.