A fi antreprenor vine cu un bagaj de responsabilitate deoarece tot timpul trebuie să iei cele mai bune decizii pentru afacerea ta și pentru angajați. Totuși, antreprenorii obișnuiesc să se și destindă, iar 5 dintre cele mai populare moduri prin care o fac sunt în cele ce urmează.

1. Drumețiile montane – O activitate care are numeroase beneficii și este îndrăgită de tot mai mulți oameni, nu doar de antreprenori. Când mergi pe munte reușești să te deconectezi și să te întorci la lucrurile simple, să formezi o conexiune puternică cu natura și să te bucuri de aerul proaspăt de munte. În plus, aerul curat în combinație cu peisajele minunate vor induce o stare de relaxare. De asemenea, punerea sângelui în mișcare va diminua riscul apariției unor boli cardiovasculare, iar cercetătorii au reușit să demonstreze că stresul oxidativ este în scădere după o drumeție de câteva ore. Așadar, sunt motive suficiente pentru care tot mai mulți oameni aleg să facă drumeții montane, printre ei fiind și mulți antreprenori.2. Jocurile – O activitate deloc solicitantă, care reușește să te deconecteze foarte ușor. Indiferent de preferințe, antreprenorii pot găsi jocuri pe placul lor. Mulți dintre ei preferă să se joace pe consolă, iar printre fanii sportului cele mai populare jocuri sunt cele din seria FIFA și Forza Horizon. De asemenea, cei cărora le plac FPS se joacă CS:GO, în timp ce alte titluri la modă sunt Dota 2 ori LoL. Există și antreprenori care aleg să se distreze responsabil la jocuri de casino, având în vedere că nivelul de adrenalină crește instant și oferta este vastă. Spre exemplu, în secțiunea sloturi online NetBet sunt disponibile peste 2.000 de jocuri de la cei mai importanți furnizori, astfel că indiferent de preferințe pot fi găsite variante pe placul tuturor.

3. Navigația – Mulți antreprenori preferă să se rupă de stresul de zi cu zi prin navigație. E un hobby comun în domeniul afacerilor să faci sailing, motiv pentru care în ultimii ani au fost organizate numeroase competiții inclusiv în Marea Neagră, iar cei mai mulți dintre participanți erau antreprenori și bancheri. În plus, sunt destui antreprenori care obișnuiesc să închirieze diverse ambarcațiuni și vara petrec câteva săptămâni pe mare în țări precum Croația, Grecia, Franța ori Turcia. În plus, e o pasiune care ajută și la networking întrucât deschide uși, iar pași importanți pentru realizarea multor business-uri se fac pe ambarcațiuni deoarece aici se pot naște și idei de afaceri.4. Joacă squash – Un joc a cărui popularitate este tot mai mare printre antreprenori. Deși este destul de nou a fost apreciat de foarte mulți oameni, mai ales că are diverse beneficii. Astfel, cei care joacă squash își fortifică musculatura, își cresc flexibilitatea, dar și viteza de reacție. Fiind un joc în care trebuie să fii tot timpul activ, ajută și la arderea caloriilor, dar și la coordonarea între ochi și mână. Studiile au demonstrat că cei care joacă squash beneficiază de o capacitate de concentrare mai ridicată, o calitate importantă pentru antreprenori. În aceste condiții, în mai multe orașe din România au fost create centre de squash.

5. Tenisul – De ani buni este unul dintre cele mai populare sporturi printre antreprenorii români. Se organizează constant competiții, iar mulți oameni de afaceri sunt înscriși la cluburi de tenis. E un sport pentru care ai nevoie de puțină pregătire, motiv pentru care, dacă ești la început, este indicat să iei lecții de la un profesionist. Totuși, pe măsură ce reușești să deprinzi mișcările de bază devine un sport care te va captiva. Are și el numeroase beneficii, precum îmbunătățirea controlului locomotor. În plus, și tenisul contribuie la diminuarea nivelului de stres și te va ajuta să-ți păstrezi greutatea optimă.