Companiile din Romania apeleaza in general la servicii juridice, atunci cand au de rezolvat un conflict. Relatia cu avocatul incepe acolo, fara sa se tina cont ca un astfel de parteneriat poate preintampina probeleme pe termen lung si poate aduce multe alte avantaje companiei. Va prezentam mai jos principalele motive pentru care  un astfel de parteneriat e in avantajul business-ului:

1. La infiintarea afacerii, un avocat te poate ajuta sa intelegi care este cea mai buna forma de organizare pentru afacerea ta. Iti poate intocmi toate actele necesare si fiind deja familiarizat cu aceste proceduri, va grabi astfel procesul de infiintare al firmei.

2. Te notifica tot timpul cand intervin modificari in legislatia din Romania, ceea ce se intampla destul de des. Acest aspect face ca foarte putine companii sa fie la zi cu schimbarile din legislatie, iar o colaborare cu o societate ce livreaza servicii juridice, te anunta cand intervin aceste modificari, si te ajuta sa faci modificarile necesare astfel incat sa nu iti afecteze activitatea.

3. Te invata sa folosesti legislatia in avantajul tau – partenerul juridic este cel care te ajuta sa folosesti legea in folosul companiei tale. Iti traseaza directiile juridice astfel incat sa poata fi evitat orice conflict, iar compania sa se bucure de crestere economica stabila.4. Este negociatorul tau personal – cand vine vorba de tranzactii, are atuu-ul experientei si capacitatea de a fi impartial.  Prin serviciile sale poate aduce un plus de valoare tranzactiei.

5. Verifica si redacteaza contractele, pentru ca atunci cand ai o afacere semnenzi tot felul de contracte, atat cu partnerii cat si cu angajatii. Un avocat te va ajuta ca ele sa fie personalizate conform nevoilor tale astfel incat sa se preteze situatiilor pe care le intalnesti in piata.

6. Te reprezinta in relatia cu organele de stat , fie ca este vorba de un control la sediul societatii, sau orice altfel de raporturi cu institutiile de stat, acesta te poate ajuta sa nu mai pierzi timp valoros pentru a rezolva acele probleme. Poate fi gardianul tau in realtia cu statul.7. Te ajuta sa economiesti bani. Companiile care lucreaza fara avocati, pot supravietui o perioadain acest mod, si astfel cred ca economisesc banii pe care ii plateau ca onorariu, insa ceea ce nu inteleg ei, este ca un onorariu este mult mai mare atunci cand treburile juridice facute de amatori tind sa ia amploare si sa aduca un prejudiciu societatii. Astfel ca preaintampinarea unor astfel de probleme te face de fapt sa economisesti mult mai multi bani.  Un astfel de parteneriat iti garanteaza stabilitatea afacerii.

          Cristiana Deca

          Legal Advisor

         Decalex Legal Solutions

Decalex