Ce inseamna de fapt un antreprenor de succes?

Tinerii antreprenori isi doresc sa faca afaceri de succes, care sa le ofere castiguri pe masura si sa le dea sansa sa isi exprime strategiile de business. Totusi, deseori se intampla ca un astfel de antreprenor sa nu posede calitatile si experienta necesara pentru a intra in clubul bogatilor lumii. Potrivit Forbes, specialistii spun ca inainte de a intentiona sa faci planuri de a cheltui banii inca necastigati, trebuie sa te intrebi sincer daca posezi abilitatile necesare pentru a deveni un om bogat, posesor al unei afaceri care merge bine, cu alte cuvinte un antreprenor de succes. Esti oare pregatit pentru a face cateva sacrificii esentiale?

Cei de la Forbes scriu ca este foarte important sa privesti afacerea ta in viitor, pe termen lung, sa te gandesti daca te vezi la coordonarea acesteia si peste cativa ani sau doar ti-ai propus sa o vinzi cuiva interesat. In cazul in care doresti doar sa iti imbunatatesti calitatile si sa incerci asta fara sa te intereseze profitul, trebuie sa ai o afacere mica, cel putin la inceput.

Trebuie sa te gandesti daca iti place sa risti. Asta deoarece multi dintre afaceristii miliardarii poseda un apetit foarte mare pentru risc. Unii antreprenori tineri nu doresc sa riste deloc si nu au curajul sa abandoneze o slujba sigura si sa demareze o afacere. Totusi, un antreprenor de succes isi extinde compania si risca deseori cu curaj pentru a-si transpune ideile in practica.

Pleaca de la ideea ca evolutia unei afaceri nu reprezinta doar o chestiune ce tine de stabilirea unor tinte si atingerea lor, ci de a produce o revolutie in business, care sa creeze o noua viziune in afaceri. O mare parte a antreprenorilor nu poate trai fara independenta. Insa din clipa in care afacerea lor creste, trebuie sa faca pe plac multor persoane, de la cei care investesc sume de bani pana la clientii importanti sau membrii ai board-ului de administratie.Intreaba-te sincer daca esti creativ sau mai degraba orientat spre activitati de executie. Potrivit expertilor citati de Forbes, exista multi antreprenori tineri care pun bazele afacerii lor ca urmare a unei idei noi, dar totusi trebuie sa tineti cont de faptul ca imaginatia nu foloseste prea mult in clipa cand se pune problema constructiei unei firme, ci mai degraba ratiunea si planificarea.

Un adevarat antreprenor de succes si adevaratii lideri nu se grabesc si reusesc sa impuna respect prin atitudinea lor in business!

Gandeste-te ca ai familie si prieteni! Intreaba-te serios daca si cat esti dispus sa petreci tot mai putin timp cu acestia, in asa fel incat sa te dedici cresterii companiei tale. Daca cumva unii membri de familie au sarcini trasate de tine in cadrul unei afaceri, trebuie sa stii ca in cazul in care nu-ti place ideea ca va trebui sa-i dai afara pentru binele companiei, este necesar sa gandesti la scara mai mica evolutia business-ului tau.

Instruieste bine un angajat de incredere sa preia sarcinile de PR, daca tie nu iti place sa vorbesti in public. Un antreprenor de succes trebuie sa stapaneasca bine tehnicile de comunicare eficienta. Forbes scrie ca doar un antreprenor care se simte confortabil in cadrul actiunilor publice sau a interviurilor televizate poate sa devina antreprenor de succes.Un antreprenor de succes stie tot timpul sa fie abil si diplomat, sa se bazeze pe toti cei din apropierea lui si sa fie capabil sa puna bazele unui consens cu cei din jurul sau. Daca te gandesti sa le impui fortat angajatilor anumite lucruri gandite doar de tine, ar trebui sa ramai la o afacere mai mica!

Pleaca de la ideea ca adevaratii lideri nu se grabesc si reusesc sa impuna respect prin implicarea si atitudinea lor in business si vei fi mai aproape de a deveni anreprenor de succes. Odata cu dezvoltarea unei afaceri, este necesar sa angajezi cativa oameni de incredere, care sa aiba sarcina de a verifica daca ea functioneaza potrivit strategiei tale.

Pentru fi antreprenor de succes tine cont: cu cat e mai mare business-ul tau, cu atat mai putin timp vei avea pentru a interactiona cu angajatii tai. Asadar este bine sa inveti sa delegi sarcinile unor persoane potrivite, pentru a contribui semnificativ la dezvoltarea companiei tale.