Cand ne gandim la campanii publicitare, de multe ori tinde sa ne vina in minte cate o campanie agasanta pe care cu greu reusim sa ne-o scoatem din cap. Exista totusi unele pe care ar fi bine sa nu ni le scoatem din minte.

Publicitatea are un rol extrem de important in ceea ce priveste perceptiile noastre si influenteaza categoric procesele decizionale de cumparare. Dar exista unele situatii in care este cruciala interventia unor mesaje puternice ale unor campanii publicitare. Este vorba despre campaniile publicitare cu impact social.

In acest articol va vom prezenta unele campanii publicitare ce au potentialul de a schimba atitudini si comportamente, pentru cauze cat se poate de nobile. Fie ca este vorba despre protejarea si salvarea mediului inconjurator, fie despre comportamente necorespunzatoare in randul soferilor (consumul de alcool si urcatul la volan), fie a trage semnale de alarma cu privire la abuzuri, aceste campanii publicitare cu impact social sunt de real folos. Ajuta la constientizare, la transmiterea mesajului, pentru ca rezultatul sa fie sensibilizarea publicului si schimbarea comportamentului. Iata cateva dintre acele campanii publicitare cu potential ridicat de schimbare in bine a comportamentelor:

Campania WWF – Save the planet

Campania celor de la WWF este una din acele campanii publicitare care reuseste sa atraga constientizarea faptului ca planeta este i pericol inca din prima secunda. 

social-advertisement-powerful-ads-11-660x517

Global Action in the Interest of Animals (GAIA) – Plastic bags killAceasta campanie isi propune descurajarea folosirii pungilor de plastic, acestea ajungand sa omoare animalele salbatice.

social-advertisement-powerful-ads-30-660x357

Ligue Internationale Contre le Racisme et l’Antisémitisme (LICRA) – Your skin colour shouldn’t dictate your future

O campanie cu puternic mesaj impotriva rasismului si a stereotipurilor culturale. Culoarea pielii nu ar trebui sa iti dicteze viitorul.

social-advertisement-powerful-ads-5-660x471

Campania Nicotinell – Fumatul cauzeaza imbatranirea prematura

Cu mesajul „Scapa de fum, pastreaza doar focul”, guma cu nicotina Nicotinell a cautat sa descurajeze fumatul, cu ocazia Zilei Internationale Fara Tutun (31 mai).

social-advertisement-powerful-ads-27-660x955

Thai Health – Proiectul „Nu conduce somnoros”

Mesajul acestei campanii publicitare este acela ca somnolenta la volan este mai puternica decat tine, iar ilustrarea acestuia este una extraordinar de puternica si potrivita.

social-advertisement-powerful-ads-35-660x946