Piata joburilor se afla intr-o continua transformare, iar obtinerea unui nou loc de munca inseamna multa determinare, dar si inteligenta in realizarea CV-ului tau. Nu intotdeauna un job se gaseste usor , asa ca orice recomandare care are rolul de a te aduce mai aproape de tinta ta este esentiala. Desigur, ai pus in aplicare multe recomandari despre cum se plate scrie cat mai bine si detaliat un CV, potrivit AolJobs.com.

Specialistii in resurse umane va recomanda sa aduceti cateva modificari la textul scris de voi, astfel incat sa va puteti baza cu adevarat pe CV-ul vostru. Trebuie spus ca este vorba despre anumite cuvinte care pot face diferenta fata de ceilalti candidati pentru obtinerea unui job bun.

Tine cont de faptul ca fiecare cuvant din CV ar trebui sa evidentieze aptitudinile si calitatile tale, iar daca nu se intampla asta, inseamna ca locul unor cuvinte nu este in acel text.

Este indicat sa scoti pur si simplu acele cuvinte inutile din CV-ul tau! De asemenea, este cel mai bine sa nu ii copiezi pur si simplu pe alti candidati si sa incerci sa fii cat mai original cu putinta. Trebuie sa te gandesti ca partea de inceput a CV-ului tau are sarcina de a atrage atentia expertului de resurse umane asupra activitatii tale.In acest sens, este indicat sa utilizezi aceasta parte pentru a descrie in mod concret ce fel de realizari ai avut si nu sa enumeri ce iti doresti sa obtii de la noul job.

Trece in CV-ul profesional numai ceea ce poate fi cuantificat!

Astfel, in cazul in care jobul tau inseamna sa vinzi automobile si treci in document ca ai experienta in vanzari masini, trebuie sa stii ca esti neclar. Este recomandat sa scrii in CV ca intr-un anumit interval de timp ai reusit sa ai vanzari ale unei anumite masini cu un procent peste media din firma in care lucrai.Va fi mai lejer pentru cel care studiaza CV-ul tau sa afle pe ce candidat se poate baza si sa vada ce rezultate concrete ai obtinut. Tine cont de faptul ca in cazul in care vei folosi in exces cuvantul “dinamic” sau “energic”, acest demers nu va face sa gasesti mai rapid un job bun. Incearca sa fii original!

CV-ul este realizat ca sa evidentieze anumite abilitati ale tale, care au rolul sa te scoata in fata celorlalti candidati, iar unele dintre trasaturile tale de personalitate ar trebui sa fie decise de specialistul in resurse umane.

Chiar daca tu ii vei spune ca esti un tip energic, expertul HR nu va crede imediat ca tu esti o astfel de persoana, numai pentru ca acest termen apare pe foaia de hartie. Incearca ca atunci cand iti completezi CV-ul profesional sa treci in el numai ceea ce poate fi cuantificat, adica diferite rezultate palpabile pe care le-ai obtinut la o anumita companie: ce produse ai vandut, cate inventii ai adus pe piata, cum te-ai diferentiat fata de colegii tai.

De asemenea, este bine sa astepti pana la derularea interviului, unde vei avea sansa sa-ti demonstrezi dinamismul si energia, pe care vrei sa le investesti in noul job.

 

Mihai Matei