Psihoterapia este domeniul ce are ca scop sa te faca sa te simti bine. Calitatea vietii tale fiind afectata de modul in care te simti. In general, psihoterapia se bazeaza pe discutii intre pacient si terapeut. Poate fi psihoterapie online sau fata in fata, aceasta fiind ghidata de intrebari specifice. Poate fi realizata si in moduri mult mai atractive, prin muzica, dans, povesti sau desen. Modurile de analiza si de vindecare al oricarei probleme depinde de fiecare pacient in particular, deoarece fiecare necesita un mod individual de abordare. Spre exemplu pentru copii se utilizeaza modalitatea de exprimare prin desen sau jocuri de rol care ii ajuta sa comunice intr-o atmosfera mult mai relaxanta pentru ei.

Stari de anxietate, depresia postnatala, izolare sociala sau blocajul emotional in urma unui eveniment sunt dintre putinile cazuri care trebuie discutate cu un specialist. Daca urmezi sedinte psihoterapie online asta te ajuta sa treci de la nemultumirea de moment, probleme in relatii pana la traume diverse. Procedura sau vindecarea are loc printr-un dialog, ceea ce face diferenta dintre un psihiatru si un psihoterapeut. Intalnirile de psihoterapie sunt despre discutii deschise, unde pacientul descrie ceea ce il deranjeaza.

Psihoterapia si rolul ei

Psihoterapia – fie ea realizata in sedinte la cabinet sau sedintele de psihoterapie online – are rolul de a sprijini persoanele ce se afla in dificultate. Dezechilibrul psihic isi are originea in urma unei traume suferite in trecut, pe fond de stres emotional, profesional sau din cauza unei fobii. Odata ce psihaterapeutul a identificat cauza dificultatii pe care o intampina pacientul, este usor de solutionat aceasta iar simptomele, cu timpul, incep sa dispara.

Un alt rol pe care il are psihoterapia este ca poate fi folosita si ca o metoda de devoltare personala, pentru autocunoastere, pentru a aflat care ne sunt calitatile si cum sa le optimizam.Psihoterapia este pentru toate categoriile de varsta, incepand de la copii care pot fi usor de influentat de mediul in care cresc, adolescenti care trec prin schimbari de comportament, pana la cei adulti care se confrunta cu probleme de singuratate sau de responsabilitati ce pot aduce unele probleme psihologice.

De ce este necesar sa te adresezi psihoterapeutului?

Rolul psihoterapeutului este de a te ajuta sa treci peste o problema sau o dificultate din trecut sau din prezent. Cateva cazuri care necesita adresarea la un specialist ar fi:

  • Gestionarea starilor de anxietate sau stresul.
  • Ai nevoie sa faci fata unor schimbari radicale din viata, cum ar fi divortul, locul de munca sau decesul unei persoane dragi.
  • Exista situatii conflictuale dintre tine si partenerul tau sau in familie.
  • Recuperarea dupa abuzuri fizice, psihice sau sexuale.
  • Dificultatile de somn.

Cum ne alegem psihoterapeutul potrivit si modalitatea de intalnire

Este necesar sa intelegem ca datele si dialogul purtat este confidential si ca trebuie sa ne simtim in largul nostru la intalnirea cu psihoterapeutul. Increderea este unul dintre pasii importanti in terapie. Pentru eficienta sedintelor de terapie este necesar sa fim sinceri si sa spunem lucrurilor pe nume. Evitarea de a intra in dialog cu psihoterapeutul va aduce la neintelegere. Intalnire pot fi atat fizic, fata in fata sau online.Solution Talk  este in  principal o platforma unde  gasesti servicii de psihiatrie si psihoterapie online. Scopul este de a ajuta un numar cat mai mare de oameni cu scopul de a solutiona dificultatile personale.

Pe langa intalnire online, vei gasi sfaturi utile despre cand ar trebui sa vorbesti cu un psihiatru, ce este depresia si cum se trateaza, cand este recomanda sa faci psihoterapie si care sunt simptomele anxietatii.

Platforma este usor de utilizat. Te poti programa la un specialist cu ajutorul formularului de inregistrare, economisind timp. Datorita platformei, intalnirile cu psihoteraputul le poti face de oriunde, cum ar fi de acasa sau de la birou. Aceste lucru este definitia confortului pentru toti, deoarece nu este necesara deplasarea.

Autocunoaste-te cu Solution Talk, descopera pagina online!