Desi se spune ca studiile fac diferenta cand vine vorba despre obtinerea succesului in viata, iata ca sunt mai multe cazuri de oameni celebri, care au pornit sa cucereasca lumea fara sa aiba parte de prea multa educatie, acestia fiind niste autotdidacti. Astfel, multi oameni remarcabili nu au avut la baza prea multe studii, scrie Business Insider.

De pilda, americanul John D. Rockefeller a fost tot timpul asociat cu bogatia, desi in copilarie a locuit cu familia sa, una foarte saraca, intr-o suburbie mizera din Cleveland, Ohio. La 16 ani a luat decizia sa renunte la studii si si-a stabilit ca target sa reuseasca sa obtina multi bani pana la finalul vietii! A pus bazele afacerii petroliere Standard Oil si a castigat intr-un timp foarte scurt peste 200 de milioane de dolari, devenind un om de afaceri de succes.

Jurnalistul Horace Greeley, un ziarist foarte cunoscut in Statele Unite, nu a beneficiat nici el de prea multa educatie. La doar 15 ani a plecat ca ucenic intr-o tipografie din Vermont. Mai apoi, a ajuns sa lucreze la ziare foarte cunoscute ca The New Yorker si New York Tribune. Cu timpul a devenit unul dintre cei mai influenti jurnalisti din America si a ajuns chiar si congressman.

Business Insider scrie ca John Glenn a fost un astronaut care s-a remarcat in anii ’50, in perioada competitiei pentru cucerirea Cosmosului dintre SUA si fosta URSS. John Glenn a renuntat la cursurile de la Muskingum College pentru a lupta in trupele aeropurtate americane in cel de-al II-lea Razboi Mondial si a devenit un astronaut foarte cunoscut, invatand singur pentru examenele dificile de la NASA.



Winston Churchill a fost un politican genial, dar nu era prea atras de mersul la scoala!

Regretatul Steve Jobs, co-fondatorul Apple este aprecait de multi drept cel mai influent om din lumea tehnologiei. El a fost creatorul primelor calculatoare personale si a venit cu ideea realizarii unor gadgeturi precum iPod, iPhone sau iPad, care efectiv au schimbat lumea de astazi. Totusi, pentru Jobs scoala nu a fost una importanta, acesta intrerupandu-si studiile la numai 6 luni de colegiu. Cu toate acestea, fondatorul Apple a reusit sa devina un om foarte cunoscut, actionand dupa propriile reguli.

Mark Twain, este scriitorul cel mai indragit din SUA, insa acesta nu a avut parte de prea multa scoala in tineretea sa. Mark Twain a debutat ca ucenic la varsta de doar 11 ani, iar deja la majorat muncea intr-o tipografie. Ii placea tare mult sa mearga la bibliotecile publice, iar in urma autoeducarii, inteligenta si creativitatea l-au ajutat mai mult decat eventualele studii, anunta Business Insider.



Despre americanul Henry Ford se cunoaste faptul ca a lansat industria automobilelor in SUA. Ford a devenit ucenic la varsta de 17 ani la un atelier auto din Detroit, apoi a pus bazele liniei de asamblare auto, asa ca foarte rapid, orasul Detroit a devenit „Motor City”.

Premierul Marii Britanii din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, Winston Churchill, nu a fost deloc atras de mersul la scoala si nu a inregistrat rezultate stralucite in cadrul formelor de invatamant. Desi provenea dintr-o familie de vechi aristocrati britanici, tanarul Churchill era mai degraba interesat de politica si nu a excelat in niciun domeniu scolar. Totusi, fiind un autodidact, a ajuns unul dintre cei mai temuti si respectati oameni politici ai perioadei respctive, ramanand celebru pentru felul in care a reusit sa ii mobilizeze pe englezi pentru ca acestia sa isi apere tara impotriva agresorului nazist.