Participi la un eveniment special din viata ta sau vrei sa inlocuiesti ochelarii de vedere cu lentilele de contact, insa ti se pare dificil sa le folosesti? Afla ca este mult mai simplu decat poate parea si ca te vei obisnui numaidecat sa iti pui lentilele: rapid, usor de fiecare data!

Descopera colectia extinsa de lentile de contact, ochelari de soare, ochelari de vedere etc, de la cei cu sticla transparenta sau heliomata si pana la lentilele de contact colorate pentru 90 de purtari ce pot fi utilizate la ocaziile solemne, dar si in viata de zi cu zi. Dupa ce ai ales modelul potrivit pentru cerintele tale, tine cont de informatiile primite si aplica lentilele fara dificultati!

Pregatirea lentilelor de contact

In primul rand, este indicat sa dezinfectezi mainile fie cu solutie antibacteriana, fie cu apa si sapun, apoi usuca-le pe acestea cu ajutorul unui material care sa nu lase scame, precum un prosop de hartie sau un uscator. Totodata, mainile tale nu trebuie sa fie uleioase sau date cu crema, deoarece lentilele fie vor aluneca, fie se vor lipi de degete.

Pentru a te asigura ca lentila este in siguranta atunci cand o scoti din recipient, stai intr-o incapere foarte bine luminata si aplica lentilele doar deasupra unei suprafete plate. In cazul in care scapi lentila, atunci aceasta va trebui clatita foarte bine cu solutie. Articolul nu se clateste sau spala niciodata cu apa de la robinet.Aplicarea lentilei de contact

Lentila de contact curata se pune pe varful degetului, de preferat pe index, la mana cu care esti obisnuit sa scrii. Aceasta trebuie sa fie asezata in pozitia corecta, mai exact cu marginile in sus. In caz contrar, lentila poate scapa sau o poti introduce gresit, ceea ce va cauza iritatii sau un sentiment de disconfort.

Priveste drept inainte, in oglinda si trage in jos de marginea pleoapei inferioare cu degetul mijlociu de la aceeasi mana, iar pleoapa de superioara trebuie, de asemenea, trasa in sus. Aplica apoi lentila in partea de jos, in zona alba a ochiului, retragand ulterior usor degetul. Lentila se va aseza singura in pozitia corecta, insa este indicat sa stai putin cu ochii inchisi, sa privesti in jos si apoi sa clipesti de cateva ori. Repeta procedeul si pentru cealalta lentila.

Scoaterea lentilelor de contact

  • Curata cu atentie mainile, apoi usuca-le cu ajutorul unui prosop de hartie.
  • Pentru a le putea scoate mai usor, foloseste picaturi oftalmologice care sa umezeasca ochii.
  • Procedeul se repeta in sens invers: trage in jos pleoapa inferioara cu ajutorul degetului mijlociu, iar cu indexul si degetul mare scoate lentila de pe ochi.
  • Repeta procedeul si pentru cealalta lentila, apoi pune-le pe ambele in recipientul special.
  • Daca folosesti lentile zilnice, de unica folosinta, acestea trebuie aruncate. Pe de alta parte, pentru cele de uz frecvent va trebui sa le cureti si dezinfectezi.

Cat de mult dureaza ca ochii sa se acomodeze cu lentilele de contact

Unele persoane nu simt nicio senzatie de disconfort la prima purtare, pe cand altele sunt usor iritate de prezenta obiectului strain in ochi. Cu toate acestea, sentimentul va disparea rapid, iar tu te vei putea bucura rapid de lentilele de vedere sau de cele colorate. In cazul in care disconfortul continua, adreseaza-te unui optician.Lentilele de contact sunt ideale pentru a fi purtate la evenimentele speciale din viata ta si nu numai, putand deci sa le aplici pe acestea chiar si in viata de zi cu zi, daca te duci la scoala, job etc. Ia in considerare sfaturile primite si asigura-te in fiecare seara ca nu adormi cu acestea; lentilele de contact se recomanda a fi depozitate in cutia lor speciala atunci cand nu sunt purtate.